nb1.hu

Szima távozása: a Loki ultrái a sajtónak is beszóltak

Megerősítették, hogy rendőrségi eljárások zajlanak.

Miután a Paks elleni 1-1 miatt kiesett a Loki az NB I-ből, a hazai ultrák elözönlötték a pályát, levetették a játékosok mezeit. Mint azt a helyszínről jeleztük, Kondás Elemér vezetőedző és Tőzsér Dániel csapatkapitány is azt mondta, hogy fizikai atrocitás nem történt a fanatikusok részéről.
 
 

Loki-Paks: kiderült, miért tudtak a pályára nyomulni a debreceni ultrák – NB1.hu

Sokáig emlékezetes pillanatok maradnak azok, amikor a Loki ultrái a Paks elleni mérkőzés lefújásának a pillanatában elözönlötték a pályát. Az 1-1-es végeredmény ugyanis azt jelentette, hogy az elmúlt két évtized legeredményesebb magyar csapata a másodosztályba kényszerült. Ezt nehezen emésztették meg a fanatikusok, akik a pályára tódultak, majd levetették a játékosaik mezeit.

 
Aztán megjelentek a rendőrök, a Loki hívei visszafutottak a szektoraikba, majd Szima Gábor tulajdonos távozását kezdték el követelni, nem először. A stadion környéki tüntetésekről élő videóközvetítésekben számoltunk be, mint ahogyan azt is jeleztük már, hogy hétfő reggel rendőrök jelentek meg a pályára berohanók otthonaiknál. Minden részlet a beágyazott cikkben (is) megtalálható:
 
 

Loki-Paks: a múlt és a jelen háborúja a félelem árnyékában – KÉPEK, VIDEÓK – NB1.hu

Forrás: „Siófok, Csákvár, Kazincbarcika, Győr. Ja, és a Vasas." (Debrecen, szombat este, 21.17) Debrecen gyönyörű! Debrecen szomorú! Debrecen dühös és elkeseredett! 27 év után 27-én búcsúzott az elmúlt két évtized legeredményesebb magyar csapata az NB I-től. Azon a napon, amikor a legfanatikusabb szurkolói focitornán is megemlékeztek egész Debrecen egyik legikonikusabb alakjáról, az 5 éve elhunyt Komáromi Gábor vezérszurkolóról.

 
Az esettel kapcsolatban a Loki ultrái közleményt adtak ki, melyhez csak annyit fűznénk hozzá, hogy honlapcsoportunk a járvány alatt végig beszámolt a magyar szurkolói szubkultúra segítségnyújtásairól.
 
Íme, a Loki fanatikusainak közleménye, további véleményezés és változtatás nélkül:
 
„KÖZLEMÉNY
 
Az utóbbi napokban rengeteg megkeresést és interjú felkérést kaptunk a sajtó részéről, viszont – a helyi, debreceni sajtó kivételével – általában mi ezeket udvariasan megköszönjük és visszautasítjuk. A problémánk ezekkel a "fokozott" érdeklődésekkel kapcsolatban mindig az, hogy ha többmillió forint értékben gyűjtünk adományt egy beteg gyermek orvosi kezelésére, rászoruló családoknak, a mentőállomásnak, kórházaknak, stb., akkor senki nem szeretne ezekről beszámolni, vagy esetleg megkérdezni minket. Nehogy véletlenül egyszer jó színben tüntessük fel a futballszurkolókat… Viszont ha valami botrányról, szenzációról kell írni, akkor azon nyomban „megjelennek a vérszagra".
 
A megkeresésekre most ezzel a közleménnyel szeretnénk reagálni és egyben lezárni a történteket.
 
Szombaton a mérkőzés lefújását követően rendkívül csalódottak voltunk, a debreceni sportszerető közönség nincs hozzászokva az efféle kudarcokhoz. Egészen a lefújás pillanatáig hittünk abban, hogy sikerül az NB 1-ben tartani a Lokit és nem történhet meg a cívis város elsőszámú csapatával az a szégyen, hogy kiesik a másodosztályba. Talán még most napokkal később is felfoghatatlan, hogy a DVSC ismét az NB 2-ben fog szerepelni.
 
 

Debrecen: vita a Lokiról – 16 csapatos NB I is szóba került – NB1.hu

 

 
A meccsvégi eseményekkel kapcsolatban visszautasítunk minden olyan állítást, amely arra enged következtetni, hogy mi bántottuk és megvertük a DVSC játékosait. A felvételeken is jól látható, hogy ütésváltás egyáltalán nem történt (csak a VIP-szektorban, de az nem a mi dolgunk), pusztán a mezeket vetettük le a játékosokról. Ami lássuk be, egy ilyen szituációban természetes és érthető szurkolói reakció. (Ezzel kapcsolatban egyébként már folyik a számonkérés a rendőrség részéről…).
 
A mai nap bejelentését határozottan üdvözöljük. A debreceni városvezetés – nagy örömünkre – átvette Szima Gábor tulajdonostól a "stafétabotot" és úgy tűnik, nem marad „gazdátlan” a Loki a jövőben. Úgy véljük, hogy a jelenlegi városvezetés képes lehet arra, hogy az utóbbi években kiépített kapcsolati hálózatával megfelelő szponzorációt biztosítson a klubnak és minél hamarabb visszajuttassák a DVSC-t az NB1-be. Továbbá bízunk benne, hogy az eddigi kesze-kusza tulajdonosi rendszer anomáliái is feloldásra kerülnek, s a régi-új stáb szívén fogja viselni a Loki sorsát.
 
Reméljük, hogy a következő szezon végén ismét egy bajnokcsapatot köszönthetünk a Nagyerdőn, hiszen ez mindannyiunk közös érdeke.
 
Hajrá Debrecen!
 
Loki Szurkolók Egyesülete”
 
 

 

FRISSÍTÉS:

16.07:

 

Fegyelmi: kőkemény büntetés a DVSC-nek a szurkolói miatt – NB1.hu

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC