Loki-Paks: kiderült, miért tudtak a pályára nyomulni a debreceni ultrák

Megjelentek a rendőrök a fanatikusoknál.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Sokáig emlékezetes pillanatok maradnak azok, amikor a Loki ultrái a Paks elleni mérkőzés lefújásának a pillanatában elözönlötték a pályát. Az 1-1-es végeredmény ugyanis azt jelentette, hogy az elmúlt két évtized legeredményesebb magyar csapata a másodosztályba kényszerült.

Ezt nehezen emésztették meg a fanatikusok, akik a pályára tódultak, majd levetették a játékosaik mezeit.

A kérdés viszont az, hogy jutottak be az ultrák a pályára. Erre a kérdésre válaszolt idősebb Képíró János az InfoStartnak, aki a mérkőzés főrendezője volt:

„"Technikai hiba történt, a B-közép menekülőútjának főkapuját a mágneszár elengedte, így kinyílt a kapu. Abban a sávban egy széles lépcső van, körülbelül 300 szurkoló tartózkodott ott, és a tömeg bezúdult. Arra is figyelni kellett, hogy a menekülőkapu fölötti korláton csimpaszkodó drukkerek ne essenek le. Nagyon balesetveszélyes volt a szituáció. A szurkolók nekitámaszkodtak a kapunak, de arra senki sem számított, hogy ki fog nyílni" - magyarázta idősebb Képíró János, aki a helyszínen volt, de nem dolga a felelőst megnevezni a helyzetért.

Az ajtó befelé, a pálya felé nyílik, ezért magát a főrendezőt is majdnem agyoncsapta, mert mindig igyekszik ott tartózkodni, ahol "valami várható".

 

Arra a kérdésre, hogy az eredmény alakulásából nem lehetett-e következtetni arra, hogy egyesek majd be akarnak futni a pályára a meccs végén, azt mondta, felkészültek erre, ezért is álltak a szektor előtt.

 

"Sőt, a kapu kinyílásának pillanata előtt két fő leugrott fentről, őket azonnal meg is fogtuk" - ecsetelte.

A játékosoknak - mint mondta még - nem volt veszélyérzetük, csak a mezt akarták velük levetetni, tettlegesség nem volt, meg nem ütöttek játékost.” - írta a rádió honlapja.

Ezt egyébként, mint az nb1.hu a helyszíni riportjában jelezte, Tőzsér Dániel csapatkapitány és Kondás Elemér vezetőedző is megerősítette.

Loki-Paks: a múlt és a jelen háborúja a félelem árnyékában - KÉPEK, VIDEÓK - NB1.hu

Forrás: „Siófok, Csákvár, Kazincbarcika, Győr. Ja, és a Vasas." (Debrecen, szombat este, 21.17) Debrecen gyönyörű! Debrecen szomorú! Debrecen dühös és elkeseredett! 27 év után 27-én búcsúzott az elmúlt két évtized legeredményesebb magyar csapata az NB I-től. Azon a napon, amikor a legfanatikusabb szurkolói focitornán is megemlékeztek egész Debrecen egyik legikonikusabb alakjáról, az 5 éve elhunyt Komáromi Gábor vezérszurkolóról.

A pályára tóduló szurkolókkal kapcsolatos információ, hogy az nb1.hu úgy tudja, többeknél hétfő reggel megjelentek a rendőrség egységei...

Közben Szima Gábor tulajdonos tegnap több ízben is nyilatkozatot adott, ezek lényege, hogy szerinte biztos, hogy Kondás Elemér lesz továbbra is a csapat vezetőedzője, míg a klub mintegy 500 millióval kap kevesebbet a központi költségvetésből, mintha élvonalbeli lenne.

A másodosztályba feljutott DEAC Loki-játékosai közül többeket visszarendelnek, légiósok nem maradnak a DVSC-nél.

Szima leszögezte, hogy a Loki célja a visszajutás az élvonalba!

Legfrissebb híreink