nb1.hu

Kupameccs után bajnokin is a lelátóra száműzték az MTK kabalaállatát

A Békéscsaba vezetőedzője taktikai meglepetést okozott.

Nem lehet mindig nyerni!
 
A kijelentés igaz a bajnokság toronymagas esélyesére, az MTK-ra is, mely gárda a tavasszal először veszített pontokat, méghozzá a Békéscsaba ellen tegnap a Hidegkutiban, a találkozónak 1-1 lett a végeredménye.
 
Pánikra semmi ok, ha a tabellára pillantanak a kék-fehérek újra élvonalról és Magyar Kupa-győzelemről álmodozó hívei, hiszen a csapat előnye még mindig 6 pont a második Budafok, és ami a fontosabb, 13 a 3., már nem feljutó helyen álló Siófok és 15 a 4. helyre feljött Vasas előtt.
 
Michael Boris vezetőedző azonban figyelmeztetett, mert meglátása szerint eléggé gyengén játszott a csapata az első félidőben. Mint mondta, a Békéscsaba változtatott a játékrendszerén, 5 védővel állt fel, de ez alapból nem kellett volna, hogy gondot okozzon a játékosainak.
 
 
 
Mint hozzátette, nem találták a pozíciókat, eladták a labdákat, majd gólt kaptak. A Békéscsaba játékosait megdicsérte, hogy ügyesek és gyorsak voltak.
 
A pontok elvesztése mellett azonban még egy jelenség miatt voltak szomorúak és egyébként felháborodottak is a kék-fehérek hívei. Gedeon, a klub kabalaállata ugyanis ismét a lelátóra lett száműzve a szurkolótábor elől, ugyanúgy, mint a Dunaújváros elleni, 3-0-s Magyar Kupa nyolcaddöntőjének az odavágóján aratott siker közben.
 
 

Döbbenet: biztonságiak kísérték a lelátóra Gedeont, az MTK kabalaállatát – NB1.hu

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu 2012 novemberében lett bejelentve, hogy Gedeon a liba lett az MTK új kabalaállata. Abban, hogy egy liba lett a befutó, hatalmas fricska is van ám az MTK közösségének a részéről, hiszen Magyarország egyik legfontosabb klubját a házilúd hangja miatt is sokat csúfolták az évtizedek során, és csúfolják most is.

 
Mint az akkori eset után jeleztük, a szabály kimondja, kik tartózkodhatnak a játéktér közvetlen közelében, de ez a szabály nem biztos, hogy jó a kabalaállatok esetében. És az is érdekes, hogy eddig miért lehetett az ultrák előtt Gedeon? Az eddigi MLSZ ellenőrök nem vették észre?
 
 

(null)

(null)

 
Nem lehet mindig nyerni!
 
A megállapítás igaz a Békéscsabára is. A lila-fehérek 0-0-val kezdtek a Vasas vendégeként, majd 2-2-t játszottak otthon Szpari ellen, most meg pontot csentek az éllovas otthonából.
 
Hozzáállás kérdése megítélni a csabaiak eddigi, tavaszi szereplését, ám igazságtalan lenne elhallgatni azt a tényt, hogy mindhárom ellenfelük sokkal, de sokkal nagyobb költségvetésből gazdálkodik.
 
„Kicsit megleptük az MTK-t azzal, hogy „magasan” kezdtük a védekezésünket. Sok labdát szereztünk, ha kicsit jobban sáfárkodunk a lehetőségeinkkel, több gólt is szerezhettünk volna. Reális a döntetlen, amely számunkra bravúros eredmény” – értékelt a lefújás után reálisan Schindler Szabolcs, a csabaiak mestere.
 
A mérkőzés előtt egyébként a hazai fanatikusok megemlékeztek a nemrég elhunyt Wichmann Tamásról, aki kilencszeres kenuvilágbajnok, háromszoros Európa-bajnok, kétszer olimpiai második, egyszer olimpiai harmadik helyezett, 37-szeres magyar bajnok.
 
Wichmann sportágának egyik valaha volt legnagyobbika!

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC