nb1.hu

MTK-Budafok: amikor a vesztes is ünnepelhet – reakciók, videók

Elképesztő szériában a legnagyobb bajnokesélyes.

A forduló szakmai csúcsrangadóját a Hidegkutiban rendezték meg tegnap este, az éllovas MTK a forduló előtt még második Budafokot fogadta. A találkozót a kék-fehérek nyerték meg 2-1-re, így már hat mérkőzés óta tart a győzelmi szériájuk. A vendégek a zakó és a többi meccs eredménye miatt viszont visszacsúsztak a negyedik helyre.
 
A kék-fehérek sikerének az értékét növeli, hogy nem tudtak a legerősebb csapatukkal pályára lépni. Gera Dániel műtét után lábadozik, Baki Ákos már edzésbe állt, de nem bevethető, Bognár István és Schön Szabolcs pedig húzódás miatt pihent, míg Bese Balázs ujjperctörés miatt. Kata Mihály és Zuigeber Ákos az U17-es világbajnokságon vesz részt.
 
Michael Boris, a hazaiak mestere korrekt volt a mérkőzés utáni értékelésében, mert nem felejtette el megjegyezni, mennyire remek gólt szerzett a Budafok: 
 
 
„Talán a hónap legszebb góljával szerzett vezetést a Budafok. Ezt követően irányítottuk a játékot, sok helyzetet kialakítottunk, ami eredményre vezetett. Boldogok vagyunk, hogy tizenegy bajnoki óta veretlenek vagyunk.”
 
Az MTK-ról egyébként azt írtuk a bajnokság előtti elemzésünkben, hogy a bajnoki cím legnagyobb esélyese.
 
Amit a Budafok az eddigi mérkőzéseken letett az asztalra, azelőtt csak és kizárólag kalapot lehet lengetni. Mindent elmond Csizmadi Csaba csapatának a teljesítményéről az, hogy mennyi fanatikusuk volt ott a tegnapi rangadón. És az a vezető gól tényleg parádés volt, íme:
 
 

 
Csizmadia, akit egyébként az egyik legtehetségesebb edzőnek tart már most a szakma, a mérkőzés után azt is elmondta, mi kell ahhoz, hogy az ilyen jellegű rangadókon is sikeresek legyenek:
 
„Rangadóhoz méltó mérkőzést játszottunk, csak az egyéni hibákat sajnálom. Játékosaimnak nagyobb felelősséget kell vállalniuk, mert egy ilyen csapat kihasználja a megingásainkat.”
 
De a budafoki közönség ezúttal is hálás volt a minőségi erőfeszítésekért.
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC