nb1.hu

PAFC: Vanczák Vilmos az első bajnokiján győztes gólt szerzett

Felcsút – Nagyszerű ellenfél volt a Siófok – Szijjártó István.

Három nyeretlen mérkőzés után hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Puskás Akadémia a BFC Siófok együttesét a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában. A találkozóról a PAFC honlapja számolt be.

 

A mérkőzés elején úgy tűnt, jót tett csapatunknak a válogatott szünet: harcos, feltüzelt Puskás lépett pályára a Siófok ellen a Pancho Arénában. A találkozó elején Óvári Zsolt volt a volt a legagilisabb, a fiatal játékos elől először csak üggyel-bajjal tudtak tisztázni a védők, majd egy újabb egyéni akciója nyomán ziccerig is eljutott, ám Filipánics hárított.

 

Persze nem csak Óvári volt elemében, az egész csapatról el lehetett mondani, hogy jót tett nekik a fejmosás. Működött a labdavesztés utáni visszatámadás, agilis támadóinkkal nem igazán bírtak a siófoki védők. Előbb Molnár Csaba, majd Gajdos Zsolt, végül Lencse László is helyzetbe került, de a befejezéseknél nem voltunk elég pontosak, s az utolsó passzok sem mindig mentek jó helyre.

 

 A 20. percben újra Lencse előtt adódott ziccer, de nem tudott túljárni Filipánics eszén. Nem úgy az első puskásos bajnokiját játszó Vanczák Vilmos, aki 19. percben egy szöglet után még fölé fejelt, ám tizenhét minutummal később egy újabb sarokrúgást követően már pontosabban célzott, megszerezve ezzel a vezetést (1-0).

 

A második félidő elején növelhettük volna az előnyt: a lelkesen és jól futballozó Gajdos a balszélen szerelte Szalai Vilmost, betört a tizenhatosra, ám visszagurítását Márkvárt a kapu fölé vágta. A 68. percben megint Filipánics volt a főszereplő: előbb Molnár, majd Lencse tesztelte a Balaton-parti portás reflexeit.

 

A hajrára a Siófok egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolt, és olykor beszorított minket, ám igazán komoly gólhelyzet nem adódott előttük. Annál inkább előttünk: a 77. percben Sándor György léphetett ki ziccerben a jobbösszekötő helyén, ám meglehetősen lezserül a kapu fölé emelt. Az ellentámadásból aztán csaknem jött a büntetés. A vendégek balbekkje, Farkas Norbert verte meg a jobb oldali védelmünket – éles szögből leadott lövését Hegedüs ütötte szögletre.

 

A mérkőzés vége felé már nem igazán tudtak kialakítani helyzeteket a vendégek, így véget ért a három fordulón keresztül tartó „aszály”. Újra győztünk, s most ez volt a legfontosabb: sikerünkkel a hatodik helyre léptünk előre, s a Kisvárda váratlan veresége miatt már ismét csak két pontnyira vagyunk a feljutó helytől.

 

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón vezetőedzőnk, Szijjártó István így értékelt:

 

 

 

Merkantil Bank Liga NB II, 13. forduló:

Puskás Akadémia FC – BFC Siófok 1-0 (1-0)

Játékvezető: Zierkelbach (Kepe, Kulman).

Gól: Vanczák (36.)

Sárga lap: Vanczák (14.), Petneházi (34.), Márkvárt (44.), Fényes (72.), Hegedüs (82.), Czingráber (86.), Berde (90.), Heffler (90.), Farkas (92.)

PAFC:Hegedüs – Heffler, Fényes, Vanczák, Spandler – Márkvárt, Zsidai – Molnár (Pekár, 83.), Gajdos, Óvári (Szabó B., 63.) – Lencse.                                                                                        

Siófok:Filipánics – Czingráber, Szalai, Berde, Farkas – Gál, Petneházi – Nagy D., Pendl, Berki (Gréczi, 46.) – Kozma (Elek, 74.).

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC