nb1.hu

Interjú az utolsó helyezett ügyvezetőjével

Cigánd – Ha október végégig nem készül el a stadion, akkor…

A Cigánd honlapjának az interjúját változtatás nélkül közöljük.

 

„Mint azt korábban említettük: az NB I-ben, valamint az NB II-ben csupán gazdasági társaságok üzemeltethetnek csapatot, ezért június elején megalakult a Cigánd Futball Club Kft., amelynek 99 %-ban a helyi önkormányzat, 1 %-ban pedig a sport­egyesület a tulajdonosa. Az NB II-es csapatunkat működtető Kft. döntéshozói Tóth Istvánt bízták meg az ügyvezetői feladatok ellátásával. A fiatal vezetőt javarészt erről, és aktuális dolgokról faggattuk.

 

– Mit szóltál a felkéréshez, hogy egy labdarúgó klub ügyvezető-igazgatója leszel egy újonnan alakuló Kft-ben?

– Nagyon meglepett a felkérés, hiszen sosem folytam bele a felnőtt csapat munkájába. 2011 -től az utánpótlás csapatokkal foglalkoztam, pontosabban a TAO –s forrásokkal, pályázatokkal. Ebben az évben – mikor célként jelent meg az NB II – kezdtem el beleásni magam a felnőtt csapattal kapcsolatos ügyekbe (klublicenc, előkalkulációk, előkészítő munkák). Egyáltalán nem áll távol tőlem a labdarúgás és mivel egy hatalmas kihívás is volt számomra ez a pozíció, rövid gondolkodás után szívesen mondtam igent a felkérésre.

 

– Fontos feladatot látsz el, mennyire volt ez új és hogyan sikerül(t) megbarátkoznod a napi kihívásokkal?

– Teljesen új útra tévedtem. Nyitott vagyok az új dolgokra és nagy lendülettel vágtam bele az új és színes feladatokat kínáló, kihívásokkal teli munkába. A labdarúgás világában irányítani egy gazdasági társaságot hatalmas feladat és természetesen hatalmas felelősség is.

 

– Sajnos nem állunk túl fényesen a bajnokságban, te miben látod a legfőbb hibát?

– A profi labdarúgás világa nagy kihívás, nem csak nekem, de a vezetőségnek, a stábtagoknak és játékosoknak is. Fel kell nőnünk ehhez az osztályhoz, ehhez a feladathoz. Ami a jelenlegi helyezésünket illeti, a tabella nem mutat reális képet, hiszen olyan játékosállománnyal rendelkezünk, ami képes bennmaradni és maradandót alkotni ebbe az osztályban. Sajnos pontokat vesztettünk olyan mérkőzéseken, ahol lett volna esélyünk akár a győzelemre is.

 

– Van-e már végleges álláspont az edzőváltást követően?

– Először is szeretném megköszönni Fogarasi Zoltánnak az eddigi munkáját és hogy történelmet írt a csapattal. Hatalmas erőfeszítés volt részéről, hogy idáig eljutott a csapat. A cigándi szurkolók nevében is: Köszönjük Zoli! És,  hogy a kérdésre is válaszoljak, igen. Az új edző személyének kijelöléséig Szénay Péter szakmai igazgató vette át a vezetőedzői szerepet. A Klublicenc Szabályzat értelmében 60 napunk van arra, hogy a vezetőedzői posztot betöltsük. Nem fogjuk elkapkodni a döntést, megpróbáljuk megtalálni a legmegfelelőbb szakembert.

 

– Szponzorok, támogatók bevonásával mi a helyzet?

– Jelenleg keressük és várjuk azon vállalkozók, szponzorok jelentkezését, akik szívesen támogatnák klubunkat.

 

– Sok szurkolót foglalkoztató téma a pálya-rekonstrukció. Ennek a befejezése október végére várható, ez tartható határidőnek tűnik-e?

– A centerpálya rekonstrukciója befejeződött, a pálya már nagyon jó állapotban van, akár 1-2 héten belül már lehetne is rajta játszani. Sajnos több olyan beruházási elem van még, ami megvalósításra vár. Ha október végére nem is készül el minden, reméljük, hogy a szövetség engedélyével már játszhatunk hazai környezetben. Nagyon fontos lenne és hatalmas erőt adna a csapatnak is, ha már hazai szurkolók előtt is pályára léphetne.

 

– Mennyire szoros a klubvezetés kapcsolata a felnőtt csapattal, mennyire van benn a vezetés az együttes mindennapjaiban?

– A vezetés teljes mértékben követi a csapat munkáját. Nem csak azzal, hogy a hazai és néhány idegenbeli mérkőzésen is jelen voltunk, de a heti beszámolókból és vezetői értekezletekből sem maradhatnak ki. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a szakmai stábbal és a játékosokkal is.

 

– A klub költségvetése köztudottan nem tartozik a legnagyobbak közé. Mivel tudjuk ellensúlyozni a nagy különbségeket?

– A kis pénz kis foci, nagy pénz nagy focit mi megpróbáljuk úgy, hogy kis pénz nagy foci. Mi a nagy focit a játékosok és vezetőség lelkesedésére, az ember feletti tenni akarásra és az összetartásra alapozzuk. Vallom, ha egy irányba megyünk, elérjük a célunkat.”

Cigánd – Ha október végégig nem készül el a stadion, akkor…

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC