nb1.hu

Kiderült miért maradt Vida Máté a Vasasban

Budapest – Magyarországról egy komoly ajánlat érkezett.

 

Bár voltak pénzes kérők, de nem akart a magyar NB I-ben máshová szerződni, így 2019 nyaráig szerződést hosszabbított a bajnoki tabellán jelenleg harmadik Vasassal a háromszoros válogatott tehetség, Vida Máté, aki 12 éves kora óta focizik piros-kékben.

 

A 20 éves középpályás a Digi Sport Reggeli start című műsorában nyilatkozott a remek őszi szereplésről, és arról, hogy miért nem szeretne Magyarországon belül váltani.

 

„Bíztam benne, hogy az őszi szezon sokkal jobb lesz. A tavaszunk nem volt az igazi. Kerestük a pozíciónkat, és az edzőnk is kereste a csapatát. A bennmaradás hatalmas pluszt adott nekünk – kezdte a Vida Máté. – Akik érkeztek, azok minőségi igazolások voltak. A fiatal játékosoknak kellett egy év, hogy megszokják az NB I színvonalát, míg az idősebbek meccseket döntenek el. Ez a plusz most rengeteget számít a Vasasnak.”

 

Vida Máté a Vasas edzőjének, Michael Oenningnek is értékelte a stílusát.

 

„Nagyon pozitív ember. Tavaly kikaptunk a Diósgyőrtől három egyre, pedig szinte egész meccsen emberelőnyben voltunk. Kilátástalan játékot mutattunk, és már csak három meccs volt hátra a bajnokságból. A mester azt mondta: maradjunk nyugodtan, megnyerjük az utolsó három meccset és bennmaradunk. Szereztünk hét pontot, és elértük a célunkat. Az új szezonra kitalált egy olyan játékrendszert. Amivel megleptük az egész NB I-et – folytatta Vida Máté, aki részletes elemzést adott a csapatról – Három védővel játszunk, ami persze védekezésben inkább ötnek számít. Hátsó alakzatunk rutinos oszlopokból áll, míg a középpályán sokat futó és kreatív játékosok vannak. A támadóink is roppant gólerősek, úgyhogy remekül össze van rakva ez a gárda.”

 

Vida Máté a Vasas egyik legértékesebb játékosa. A 20 éves középpályást az utóbbi időben sok csapattal szóba hozták, a bajnoki címvédő Ferencváros is szívesen látta volna soraiban.

 

 

„Eddig is az volt megbeszélve a Vasas vezetőivel, hogy ha egyszer távozom, akkor külföldre megyek. Olyan helyre, ahol lesz játéklehetőségem. Csak olyan ajánlatért fogok távozni, ami a klubnak és nekem is megfelel. Itt vagyok már nyolc éve, úgyhogy semmiképp sem ingyen szeretnék távozni – folytatta Vasas játékosa, akiért állítólag egymillió eurós ajánlat is érkezett Magyarországról. – Egy komoly ajánlatról tudok, de nem távoztam. Úgy tűnik, még komolyabb ajánlatot kell letenni, de ezt külföldről lesz.”

 

A fiatal játékos nem tett hűségesküt, egyszerűen csak úgy érzi, itthon másik csapatban nem tudna továbbfejlődni.

„Nem arról van szó, hogy nem tudnék tisztelni másik csapatot. Jelen pillanatban a Vasas tökéletes nekem Magyarországon. A külföldi szerződés reális előrelépés lenne – folytatta Vida Máté, aki ugyan szerződést hosszabbított, de nem biztos, hogy ki is tölti az idejét. – Ez így igaz. Nagyon szeretnénk dobogón végezni. Nyáron majd megvizsgáljuk a lehetőségeimet. Ha érkezik jó ajánlat külföldről, akkor azt érdemes megvizsgálni.”

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC