nb1.hu

Gerincműtétjét követően újra edzésben a Vidi középpályása

Székesfehérvár, Dubaj - Jól halad az egykori válogatott játékos felépülése.

2016 őszének elején hosszú lefolyásúnak jósolt pihenő kezdődött Simon Ádám számára. A Videoton 26 éves középpályása gerincfájdalmai következtében kés alá feküdt, a székesfehérvári műtét mintegy féléves kihagyást predesztinált számára. Felépülése azonban olyannyira jól halad, hogy négy hónapot követően újra edzésbe állhat, melynek természetesen örül a Videoton zongoracipelője.

 

"Nem sok jóval biztattak akkor még, hiszen azt mondták, hogy körülbelül fél év múlva tudok majd ismét edzeni. Ez nagyon rosszul érintett, hiszen a téli felkészülést én már mindenképp együtt akartam csinálni a csapattal. A műtét utáni első 6 hét volt a legnehezebb, hiszen ekkor szinte semmit nem mozoghattam, időm nagy részét az ágyban kellett tölteni. Másfél hónap az ágyban egy átlagember számára is igen nagy érvágás, hát még egy élsportolónak, aki ahhoz van hozzászokva, hogy naponta többször is kemény edzésmunkát végez. Persze a mozgás mellett a csapat is nagyon hiányzott, tényleg nehéz időszak volt ez számomra. Ilyenkor akaratlanul is az ember fejében ott motoszkált a félelem, hogy mi van, ha már sosem tudok olyan szinten sportolni, mint korábban? Mi van akkor, ha véget ér a karrierem? Szerencsére ezeket a gondolatokat hamar elűztem, és az első 6 hét letelte után nagyon motiváltan vágtam bele a felépülésem második szakaszába, amely a gyógytornáról szólt. Ebben az időszakban rendszeresen jártam már vizes tornára is. Nagyon hálás vagyok a gyógytornászomnak, aki minden nap hosszú órákat foglalkozott velem" – fogalmazott a csapat dubaji edzőtáborából a vidi.hu-nak adott interjújában.

 

"Motivált voltam, november végére pedig olyan állapotba kerültem, hogy elkezdhettem a futball-specifikus rehabilitációt a Vidi fizioterapeutájával, Purger Szilárddal. Minden izmomat újra fel kellett építeni, és ez a folyamat még most is tart, itt a dubaji edzőtáborban is. Ezen a héten azonban már ismét együtt edzhettem a csapattal, ami kisebbfajta csoda, hiszen az operáció után ugye 6 hónapot jósoltak, ehhez képest 4 hónapra volt mindössze szükségem. Hálás vagyok a Vidi orvosi stábjának és Pető Tamásnak is, akikkel nem csak rendszeresen együtt edzettem, de végig tartották bennem a lelket, ezek olyan dolgok, amelyekért tényleg köszönettel tartozom. Természetesen a családom is rengeteget segített, köszönettel tartozom nekik is. Az ő segítségükkel képes voltam arra, hogy 2 hónappal hamarabb visszatérjek. Úgy érzem, a fizikális dolgok nagy része fejben dől el, szerencsére mentálisan nagyon erős vagyok, és ha minden jól alakul a továbbiakban is, akkor a tavaszi szezon kezdetére már játékra jelentkezhetek."

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC