NB2 logó
NB3 logó
VasasHaladásMészöly GézaMichael OenningSchiffer András

Quentin Tarantino jelenti: így ultráskodott Schiffer András

Simon Zoltán - 2017. március 17. péntek 12:52
Budapest – Lesz-e valaha bajnok a büdös életben a Vasas?

Quentin Tarantino filmjeiben az a legjobb, amikor össze-vissza ugrál az cselekmény az időben. Így adva új, és szinte még több értelmezési lehetőséget a történéseknek. Ennek az elvnek a mentén gondolunk vissza a tegnapi, 3-2-es szombathelyi sikerrel végződött Vasas-Haladás mérkőzésre.

 

 

19.15

Schiffer András, az LMP arca feszülten állt a játékoskijáró mellett. Az angyalföldi játékosok már az öltözőbe vonultak, a szombathelyiek visszafordultak a drukkereik elől, akikkel együtt hatalmasat ünnepeltek. Schiffer körül vérszomjas angyalföldi hívek gyülekeznek, egyre többen vannak és izomból anyáznak mindenkit, rázzák az ökleiket.

 

18.17

A szünetben 1-0-ra vezet a Haladás, a hangszórókból Halász Judit közismert születésnapi dala szól, a hangosbemondó ismerteti a Vasas történelmét. A klub tegnap volt 106 éves, a szurkolók arról beszélgetnek, hogy meglesz a fordítás a második félidőben, mert a kedvenc csapatuk nem kaphat ki éppen ma.

 

19.08

Debreceni András második hatalmas hibája után megszerzi a harmadik gólját a Haladás. Debreceni oroszlánrészt vállalt magára mindenből, ami az elmúlt egy évben jó volt Angyalföldön, de eddig nem játszott és ez nagyon érződött a teljesítményén.

 

19.45

Mészöly Géza arról beszél a sajtótájékoztatón, hogy a játékosai nem engedtek területet a Vasasnak, támadói (ez még nagyon fontos lesz – a szerk.) már a hazai védőket is letámadták. Williams volt a leginkább elemében, akit kétszer csente el a labdát Debrecenitől, majd két ugyanolyan csellel elfektette a kapus Nagy Gergőt, majd az üres kapuba lőtt.

 

17.25

5 perccel a kezdés előtt mindenkit azt kérdezi a sajtópáholyban a Vasas sajtófőnökétől, hogy miért Debreceni András kezd az eddig jól játszó Vaskó Tamás helyett a középső védő posztján. Rotál – hangzott a válasz, de nem attól, akihez a kérdések szóltak.

 

18.15

A támadásokban mindig három támadóval rohamozó Haladás (klasszikus módon két szélsővel és egy centerrel) 3-2-re megnyeri a mérkőzést. A vendégek többször is zavarba hozták a hazai védelmet, többször is kiharcoltak létszámfölényes helyzeteket a hazaiak térfelén.

 

17.35

Öt perccel a kezdés után vettem észre Schiffert Andrást, aki az első félidőben a sajtópáholy mellett ült. Másokkal ellentétben egyszer sem emelte fel a hangját, nem szidott senkit, ám többször is csóválta a fejét kényszeredett mosoly kíséretében.

 

18.20

Michael Oenning azt mondta a sajtótájékoztatón, mindig feltérképezik az ellenfelet, utána dönt a középső védő személyéről. Mint mondja, a Haladás olyan csapat, amelyik egy csatárral szokott játszani…

 

Kiszedtük a Vasas-edzőből, miért vette elő a hibázó csapatkapitányát - NB1.hu

18.30

Gyors gólváltás, 2-1 a Halinak, Schiffer nagyon szurkol és nagyon ideges, egy blokkal lejjebb, a hazai kispad mögött áll, néha a legalsó és fölötte egy méterre lévő korlát között. Nem rázza az öklét, nem anyázik, nem petárdázik, tiszta szívből szurkol.

 

17.08

A recepcióhoz a Magyar Rádió kitűnő kollégájával érkezem. Az illetékessel a következő párbeszédem zajlik, a kolléga a tanú rá, hogy így történt, a Facebookon ezt jelezte is este, amikor az ismerőseimnek beharangoztam, hogy már megint mi történt velem.

"- Neked milyen jegyed van?

- Oda van rá írva, hogy média.

- Média? Az meg micsoda?"

 

18.50

Amit Mészöly Géza kap a Vasas-szurkolóktól, azt nem lehet könnyű megemészteni, azok után, amit a családjával tett a klubért…

 

17.09

Bejutok a klubépületbe, miután jelzem a recepciósnak, hogy a média az a sajtót takarja és szerintem így van a helyünk is jelezve, meg amúgy is tudjuk, hogy hol van. Egyébként nagyon kedves volt és segíteni akart.

 

17.05

A sajtójegyek átvételekor, kinn a létesítmény előtti főbejáratnál, a Vasas sajtófőnöke precíz és nagyon kedves tájékoztatást ad a tudnivalókról. Javasolja, hogy ne álljak be a sorba, hanem az autóbejárónál menjek be, mert ott beengednek gyalog is. Beengedtek, miután besoroltam két verda közé, mint éjjelente a „mekdrájvban” szoktam.

 

10.35

Majdnem 24 órával az akkreditációs határidő lejárta után felhívom telefonon a Vasas sajtófőnökét, hogy mégis ki tudok menni a meccsre. Minden rendben lesz, ígéri Strbik László és úgy is lett, az eredményt leszámítva az ő szempontjukból.

 

17.02

Ráfordulva a Megyeri útra találkoztam az egyik legigazhitűbb Vasas-szurkolóval, akinek a bátyja az egyik legkeményebb kötésű újpesti. Emberem azt mondja boldog, mert az Újpest-pálya mellett melózik, így végig tudta, hogy sokakkal ellentétben, odaér a kezdésre is. Még nem élhette át, hogy a kedvenc csapata bajnok legyen, de egész évben másról sem tudtam beszélni vele, ha nagyon ritkán összefutottunk valamelyik meccsen, csak arról, hogy most teljesül az álma. Régen együtt fociztunk a BVSC-ben.

 

19.47

Mészöly Géza elárulja, mit jelentett a számára, hogy anyázta néhány angyalföldi.

 

Hiába anyázták a Vasas-szurkolók, Mészöly példásan viselkedett - NB1.hu

19.16

Schiffer kiválik a játékoskijáró mellé gyűlt drukkerhadból, még pont azelőtt, hogy elszabadultak volna az indulatok. Leszegett fejjel, egyedül bandukol a kijárat felé. Biztos vagyok benne, hogy számol, de már lehet, hogy nem azt, hogyan lesz bajnok újra a Vasas 40 év után.

 

20.16

Az Újpest-Városkapunál látom a meccs előtti emberemet, azt a Vasas-szurkolót, akinek a bátyja az egyik legkeményebb újpesti. A feje leszegett, mint Schiferré volt, tekintete üres, homályos, észre sem vesz, fél méterre megy el mellettem, arra a buszra száll fel, amelyikről éppen lefigyeltem. Látom és érzem rajta, hogy egy világ dőlt össze benne, és hogy soha többet nem akar álmodozni. Azt érzem rajta, hogy attól fél: soha a büdös életben nem lesz többet bajnok a csapata…

Cikk hozzászólások száma: 9

Szólj hozzá Te is!
NB2
Óriási gondok vannak Sopronban

Óriási gondok vannak Sopronban

Sopron - Komoly problémák vannak a hűség városában.
Békéscsabai határidők

Békéscsabai határidők

Békéscsaba - Vasárnap idegenben lép pályára az Előre.
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Ferencvárosi TC55
2Videoton FC55
3DVSC37
4Újpest FC37
5Budapest Honvéd36
6Paksi FC35
7Swietelski Haladás30
8DVTK30
9Puskás Akadémia FC30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő27
11Mezőkövesd Zsóry FC27
12Vasas FC26
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!