nb1.hu

„Nem gondolkodom más csapatokban” – interjú a BVSC-hez igazoló Nikola Mitroviccsal

Nikola Mitrovics idén májusban távozott az azóta már NB II-es Budapest Honvéd csapatától, ma pedig – több mint 200 NB I-es meccsel a háta mögött – egyéves szerződést írt alá az NB II egyik újoncával, a BVSC-Zuglóval. A 36 éves szerb születésű, de már magyar állampolgárságú középpályás elsőként az NB1.hu-nak nyilatkozott az új kezdetről, két volt csapata, az Újpest és a Fehérvár FC hétvégi meccséről és arról, hogy szerinte mi vezetett a Kispest kieséséhez.

Kezdjük új csapatoddal, a BVSC-vel. Mikor jött a megkeresés, és mivel győztek meg téged?
Éppen nyaralni voltunk a családommal Szerbiában, amikor a menedzserem hívott, hogy keresett a BVSC. Felvázolták nekem a tervet, hogy épül egy csapat, amelyben nekem is szerepet szánnak, és tetszett.

Mit mondott neked Urbán Flórián vezetőedző?
Még nem találkoztam vele. Ma lesz az első közös edzésünk, és ott fogunk tudni bemutatkozni egymásnak.

Kezd alakulni a keret, korábbi válogatott játékosok érkezéséről is hallani. Milyen célokra jogosítana fel titeket újoncként az ilyen kaliberű futballisták érkezése?
Igen, én Hidi Patrikkal együtt érkeztem, és jelezték nekem, hogy további erősítésekre lehet számítani. De mivel újonc csapat vagyunk a másodosztályban, ezért most még a bennmaradás a célunk első lépésként.

Volt más ajánlatod?
Igen, kerestek más NB II-es csapatok is. Mivel azonban a családommal Budapesten élünk, a két gyerekem miatt fontos volt, hogy itt tudjak csapatot találni magamnak.

Hogy tekintesz vissza a Honvéd kiesésére?
Abban hiszek, hogy azt kapod vissza, amit beleteszel a munkába.

Valószínűleg nem dolgoztunk elég jól, és értem ezt mindenkire a klubnál, a vezetőktől a játékosokig. Ez az oka, hogy a Honvéd kiesett az NB I-ből. Nem szeretnék rosszat mondani a Honvédról, de nagyon sajnálom a klubot és a szurkolókat.

Hétvégén rajtol az NB I, mit vársz két korábbi csapatod, az Újpest és a Fehérvár meccsétől?
Az első meccsek mindig nehezek. A Az Újpest szurkolói minden évben azt várják, hogy a csapat a tabella élmezőnyében végezzen, a Vidinek pedig ott volt a balul sikerült tavaszi szezon. Nehéz meccs lesz, de remélem, hogy az Újpest győzelemmel kezdi a szezont, hogy meglegyen az esélye megfelelni a szurkolói elvárásoknak.

Arra mekkora esélyt látsz, hogy pályára léphetsz még az NB I-ben?
Jelenleg csak a BVSC érdekel. Nem gondolkodom más NB I es vagy NB II-es csapatokban. Tetszik, amit felvázoltak nekem a vezetők a következő évre, addig mindenképp itt képzelem el a jövőmet.

Szeretnél még visszatérni Újpestre, akár edzőként?
Soha ne mondd azt, hogy soha! Most nincs realitása, de ki tudja, mit hoz a jövő…

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC