ZTE: tényleg érkezhet a korábbi Fradi-edző, változások a keretben

Odaszúrt Waltner Róbertnek a klubelnök.

Forrás: ztefc.hu

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Ricardo Moniz lehet a ZTE új vezetőedzője.

Az 57 éves holland szakember 2012 és 2013 között a Ferencvárost irányította, legutóbb pedig a Hamburg utánpótlásában dolgozott.

Az értesülésekről előbb a dán sajtó számolt be egyöntetűen (Moniz a Randers edzője is volt), majd Végh Gábor klubelnök a szezonzáró értékelőjében nyilatkozott sokat sejtetően.

"Először is azt kell mondanom, hogy hatalmas köszönettel tartozom Molnár Balázsnak, hiszen egy nehéz helyzetben, gondolkodás nélkül sietett a klub segítségére. Az előző edzőnek két sikertelen idénye után adtam lehetőséget a bizonyításra, aki menet közben hagyott itt minket, a klub érdekeit nyilvánvalóan nem szem előtt tartva. Ez is rávilágított arra, hogy még körültekintőbben kell kiválasszuk a következő edzőnket. Azt gondolom, hogy rátaláltunk arra a szakemberre, aki az elképzeléseinknek mindenben megfelel.  Közel vagyunk a megállapodáshoz egy jó nevű, külföldi vezetőedzővel, akivel szóban már meg is egyeztünk, és reményeim szerint a felkészülést már vele fogjuk elkezdeni. Június 13-án kezdünk a felmérésékkel."

Végh a keretet érintő változásokról is beszélt.

"Szerencsés helyzetben vagyunk, mivel a mag adott, nem kell új csapatot építenünk. Amennyiben megfelelő szakmai tudással és szerencsés kézzel választjuk ki azokat a játékosokat, akiket igazolunk, akkor egy minőségi változás fog következni. Nem mennyiséget, hanem minőséget szeretnénk igazolni a nyáron, melynek ezen belül is két összetevője lesz. Egyrészt lesznek kész játékosok, akik azonnali segítséget fognak jelenteni, másrészt arról sem mondunk le, ami a küldetésünk, azaz próbálunk igazolni tehetséges fiatalokat, akiket beépítve és felépítve a jövőnket jelenthetik.

Biztos vagyok benne, hogy a korábban említett okok végett, sokkal jobb csapatunk lesz jövőre. Én is sokat tanultam a mögöttünk álló időszakból és azt gondolom, hogy úgy, ahogy az elmúlt három évben, a következő idényben is tovább fogunk fejlődni és végre az első öt helyezett közé oda tudunk érni."

Legfrissebb híreink