Zárt kapus meccsek Magyarországon: újabb részletek

Tájékoztatta az MLSZ a klubokat.

Forrás: fradi.hu

Szerdán a koronavírus miatt veszélyhelyzetet jelentettek be Magyarországon. Az intézkedés a honi labdarúgást is érinti. A veszélyhelyzetnek köszönhetően gyakorlatilag minden meccset nézők nélkül rendeznek meg. A Magyar Labdarúgó Szövetség szerdán értesítette a klubokat arról, hogy miket kell betartaniuk. A főbb tudnivalókat a heol.hu weboldal gyűjtötte össze:

"Sportszervezetenként az alábbi maximális létszámú résztvevő (labdarúgók, stábtagok, illetve regisztrált sportszakemberek/vezetők) vehetnek részt:

NB I férfi felnőtt: maximum 45 fő.
NB II férfi felnőtt: maximum 35 fő.
Minden egyéb férfi, női, felnőtt utánpótlás és futsal: maximum 25 fő.

Az MLSZ vagy megyei (budapesti) igazgatóság által delegált hivatalos személyek (játékvezetők, játékvezető-asszisztensek, ellenőrök).
A mérkőzés lebonyolításához szükséges minimális technikai személyzet.
A mérkőzés lebonyolításához előírt hazai rendezői gárda.
A mérkőzés lebonyolításához előírt egészségügyi személyzet (ideértve a mentőautó és annak személyzete).
Labdaszedők (maximum 10 fő 14 éven felüli).
Jogtulajdonos televíziós közvetítés/felvétel esetén, a közvetítéshez/felvételhez szükséges technikai személyzet.

Koronavírus: eldőlt a magyarországi futballmérkőzések sorsa - NB1.hu

A Magyar Labdarúgó Szövetség a kormány mai rendkívüli döntését követően csütörtöktől visszavonásig az összes magyarországi labdarúgó-mérkőzés zártkapus megrendezését rendelte el. A helyszínen nem, de a televízióban követhetőek lesznek a mérkőzések - írta meg a honlapján az MLSZ.

A fent felsorolt intézkedések teljeskörű betartásáért a szervező egyesület, a vendégcsapat személyei tekintetében pedig a vendég sportszervezet a felelős. A Szövetségi ellenőr jelenlétében tartott mérkőzéseken a stadion, sportpálya, csarnok területére belépő személyek névsorát a szövetségi ellenőrnek kell átadni a mérkőzés kezdete előtt legkésőbb 60 perccel.

A rendeletre tekintettel a média és kommunikációs terület vonatkozásában az alábbi szabályokat kell betartani:

Újságírók, fotósok és nem jogtulajdonos televíziók (média képviselői) akkreditálására nincs lehetőség. A marketing kézikönyv rendelkezésének megfelelően a helyszínen minimális stáblétszámmal dolgozó jogtulajdonos televízió (MTVA) számára a kluboknak biztosítania kell a megszólalókat.

Az első és másodosztályú sportszervezetek esetében, a média megfelelő kiszolgálása érdekében minden klub a találkozó lefújása után legkésőbb egy órával hivatalos csatornáin köteles közzétenni részletes edzői nyilatkozatot (írásban vagy mozgóképben).

A találkozóval kapcsolatos információkról minden klub köteles tájékoztatni a közvéleményt, az érdeklődő újságírókat. Ennek érdekében a klub médiamunkatársai (a maximális résztvevői létszám terhére) szolgáltassanak információt az adott mérkőzésről.
Ezúton közöljük, hogy a játékvezetők arról kaptak tájékoztatást, hogy a megszokott, a sportszerűség által is megkövetelt, mérkőzés előtti, utáni kézfogásokat a rendelkezések visszavonásáig mellőzzék.

A fenti rendelkezések a bajnoki mérkőzések mellett a felkészülési találkozókra is vonatkoznak."

Legfrissebb híreink