Visszatérnének az Újpest ultrái a Fradi ellen -  RÉSZLETEK

Levelet írtak a tulajdonosnak.

Forrás:

Évek óta tart a címervita Újpesten, küzd egymás ellen az Újpest FC és az UTE, valamint a szurkolók is, akik szeretnék, ha a játékosok olyan Újpest-mezekben lépnének pályára, amelyeken a szívnél az eredeti klubcímer van.

A legfanatikusabbak, azaz az ultrák nem is járnak a mérkőzésekre hosszú ideje. Volt, hogy visszatértek, volt, hogy tüntettek, de végleges megoldás továbbra sincs az ügyben.

A ViolaFidelity nevű csoport nemrég a Facebook-oldalán megjelentetett egy közleményt, melyet az nb1.hu is megkapott. Ebben arra kérik az ultrák az Újpest FC tulajdonosát, hogy állítsa vissza az eredeti állapotot, mert mint fogalmaztak, Roderick Duchatelet az egyetlen, aki ezt megteheti.

A közleményben arról is szó van, hogy Berta Csaba ügyvezetővel már többször is találkoztak az ügyből kifolyólag, aki azt mondta nekik, hogy formailag megoldható lenne az eredeti állapot visszaállítása.

Az ultrák azt is írták, hogy véleményük szerint Őze Istvánt, akivel a belga tulajdonos harcban áll, nem érdekli, hogy milyen címerrel a mezen futnak ki a játékosok a mérkőzésekre.

 

A közlemény leszögezi, az ultrák készen állnak arra, hogy visszatérjenek, mert meglátásuk szerint a csapat jobban szerepelt volna a bajnokságban, ha ők ott vannak a lelátón a találkozókon. Éppen ezért arra kérik az Újpest FC tulajdonosát, hogy a Ferencváros elleni meccsig állítsa vissza az eredeti állapotot.

 

A legutóbbi, Újpesten rendezett Derbin még nem lehettek ott a szurkolók a járványhelyzet miatt, a legutolsó rangadón, amit a Groupamában rendeztek meg, nem képviseltették magukat az Újpest ultrái.

A legközelebbi Fradi-Újpestet az MLSZ adatbankja október 24-re írja, ám pontos kezdési időpontja még nincs a találkozónak.

Az eredeti bejegyzés a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink