„Vignjevics takarodj!” - elmondta magyarul, majd keményen üzent

Herczeg András bosszúsan nyilatkozott.

Forrás:

Drámai meccsen nyert 3-2-re az Újpest a Loki ellen, a mérkőzés után kőkemény nyilatkozatot adott Nebojsa Vignjevics, a lila-fehérek szakvezetője.

 

„Tudtam, hogy ilyen meccs lesz. Számomra volt fontos. Sok támogató üzenetet kaptam kezdés előtt, sokan érezték, hogy ez már nemcsak a mérkőzésről és eredményről szól. Szerencsés vagyok, hogy ilyen futballistáim vannak. Nem játszottunk ma a legjobban, de ez természetes, hiszen ők is érezték a nyomást. Gratulálok nekik. Mit is mondhatnék? Szeretem őket, ez a legfontosabb. Akárhová megyek Magyarországon vagy külföldön, mindenhol vannak szurkolóink, ez egy valódi, nemzetközi szurkolótáborral rendelkező csapat. Sokan mondják, hogy „Vignjevics takarodj!” (ezt magyarul mondta ki – a szerk.). Mondták két éve is, aztán kupát és bajnoki bronzot nyertünk. Ha mennem kell, magamtól fogok! Ha meg kell halnom, magamtól akarok! Szurkolókkal vagy nélkülük, ha ilyen srácokkal dolgozhatom, én boldog vagyok.

 

Herczeg András, a Loki szakvezetője érthető okokból, bosszúsan nyilatkozott.

 

„Úgy gondolom, kezünkben volt a mérkőzés, mert kétszer is vezettünk, de még a döntetlent sem tudtuk megtartani. A játékosaim vitatják a tizenegyes előtti szituációt. Nem tudom, mi történt pontosan, de azt gondolom, hogy akkor úgy kell odaállni, hogy ne lökjenek el bennünket, ne húzzanak vissza, hanem legyünk határozottabbak. Volt egy időszak, amikor nem tudtuk megtartani a labdát. Pont a vége felé mi kerültünk fölénybe, az Újpest felívelésekkel, beadásokkal próbálkozott. Jó mérkőzés volt, az Újpesttel általában ki-ki meccseket játszunk, de sajnos valamiért többször odabillen a mérleg nyelve. De ismétlem, nem érdemeltünk vereséget.”

 

EMLÉKEZTETŐ

Újpest FC-Debreceni VSC 3-2 (0-1)
Illovszky Rudolf Stadion, 2548 néző v.:
Erdős
gólszerzők: Koszta (74.), Feczesin (86., 93. - a másodikat tizenegyesből), illetve Garba (23.), Adenji (85.)
sárga lap: Feczesin (56.), Bjarnason (67.), Ristevski (77.), Heris (80.), illetve Garba (50.)
Újpest: Banai - Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic - Sankovic, Onovo (Koszta, 69.) - Simon K. (Bjarnason, 59.), Rácz (Perosevic, 59.), Nwobodo - Feczesin
Debrecen: Nagy S. - Kusnyír, Szatmári Cs., Pávkovics, Ferenczi J. - Haris - Varga K., Tőzsér, Trujic (Csősz, 70.) - Szécsi, Garba (Adenji, 61.)

Az Újpest kezdett jobban, a 23. percben a nigériai Haruna Garba góljával mégis a vendégek szereztek vezetést, és előnyüket megtartották a szünetig. A második félidőben eleinte mindkét oldalon adódtak kisebb lehetőségek, majd a csereként beállt Koszta Márk egyenlített. A hajrában egy gyors gólváltás után úgy tűnt, döntetlen lesz a végeredmény, ám a hosszabbítás perceiben Kosztát buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Feczesin Róbert értékesítette, így végül a pontosabban támadó újpestiek győztek.

Legfrissebb híreink