Vidi-Fradi: a lelátón jobb volt

Előnyben maradt a bajnokcsapat.

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu

MOL Fehérvár-Ferencváros 1-1 (0-1)

A kilencedik forduló legnagyobb rangadóját a MOL Aréna Sóstóban rendezték meg, ahol a listavezető Ferencvárost a második helyen tanyázó MOL Fehérvár látta vendégül. A hazai játékosok a meccs kezdete előtt egy drapérián kívántak jobbulást Kovácsik Ádámnak és Kovács Istvánnak, a két játékosra sérülés miatt nem számíthatott Márton Gábor. A szünet előtt Somália góljával szerezte meg a vezetést a Fradi, de a címvédő csak egy ponttal távozott a Vidi stadionjából, ugyanis Nikolics egy tizenegyes után egalizált. Az egál miatt nem változott a két csapat között a különbség, az FTC előnye egy egység úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a Fejér megyei gárda. 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A VIDI HIBÁJA A FRADI GÓLJÁNÁL

Az első félidő végén került előnybe a Ferencváros Somália góljával. A brazil játékos a szabadrúgás után fehérvári szempontból bántóan egyedül érkezett a labdára. 

A rendőrség akár félbe is szakíthatja a Vidi-Fradi rangadót? - NB1.hu

 

A MECCS FŐSZEREPLŐI: A KÉT TÁBOR

A fehérvári és a ferencvárosi szurkolók is kitettek magukért, olyan hangulatot teremtettek, amely egy ilyen rangadóhoz illik. 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

43. perc: Skvarka végzett el egy szabadrúgást, a labda Somália fejét találta meg, a Fradi brazil légiósa az ötös környékéről a kapu jobb alsó sarkába fejelt (0-1).

55. perc: Bamgboye harcolt ki egy tizenegyest, Boli szabálytalankodott vele. Nikolics állt a labda mögé, a magyar válogatott csatár eszén nem tudott túljárni Dibusz (1-1).

A KÖVETKEZŐ FELADAT

A fehérváriak a következő fordulóban az MTK otthonában vizitálnak, míg a Ferencváros a Mezőkövesddel csap össze a Groupama Arénában. 

JEGYZŐKÖNYV:

MOL Fehérvár FC-Ferencvárosi TC 1-1 (0-1)
Mol Aréna Sóstó, 7229 néző, v.:
Karakó
gólszerzők: Nikolics (55., 11-esből), illetve Somália (43.)
sárga lap: Petrjak (66.), Nikolov (76.), Fiola (81.), Bolla (88.), Evandro (89.), illetve Laidouni (37.), Sigér (85.)
MOL Fehérvár FC: Rockov - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Nego, Nikolov - Bamgboye, Houri, Petrjak (Evandro, 68.) - Nikolics (Zivzivadze, 77.)
Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka, Dvali, Kovacevic, Heister - Somália (Sigér, a szünetben), Haratin (Vécsei, 88.) - Skvarka (Zubkov, 72.), Isael (Nguen, 68.), Laidouni - Boli (Baturina, 68.)

A tabella a linkre kattintva érhető el

A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ:

Készül-e már a Fradi Cristiano Ronaldóra? - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink