Végrehajtás az Újpest ellen: tulajdonosok háborúja – ÚJABB RÉSZLETEK

Offshore, Kúria, egy nyugdíjas és a százmilliók háttérsztorija.

Forrás:

„Újabb végrehajtást rendeltek el az Újpest ellen” - állítottuk reggeli kiadásunkban vezércímünkben, mivel lapszemléztük az mfor.hu értesüléseit.

Mint írtuk, a „magánszemély a végrehajtási lap alapján a végrehajtást a "bárhol fellelhető vagyontárgyra" kérte. Ennek megjelölése egyébként tipikusnak tekinthető olyan esetekben, amikor a végrehajtást kérő az adós konkrét vagyontárgyairól nem rendelkezik információval.”

Ez már a negyedik felszámolási kezdeményezés az Újpest focicsapatát működtető gazdasági társaság ellen, de mint minden ügynek a világon (teljesen mindegy, milyen témakörben és milyen horderejű), ennek is van háttere, ráadásul nem is akármilyen.

Mert a lényeg a magánszemélyen van, mert egyáltalán nem mindegy, hogy kiről van szó, kinek vagy kiknek az érdekeit képviseli.

 

Az nb1.hu ugyanis több forrásból is úgy értesült, hogy a végrehajtást kezdeményező illető az egyik korábbi tulajdonos hozzátartozójának a közeli rokona. Az idős hölgy több százmillió forintot próbál kicsikarni az Újpest FC vezetőitől, pontosabban ugye Roderick Duchatelet tulajdonostól.

 

Az „úgynevezett” peranyagban értesüléseink szerint az áll, hogy a szerény körülmények között élő nyugdíjas több millió forint értékben vásárolt követeléseket offshore kapcsolatú cégektől, melyek mind az egyik előző tulajdonoshoz köthetőek.

Azt, hogy a követelések és azok megvásárlása jogosak vagy jogellenesek, még nem tisztázódtak pontosan.

A lényeg az, hogy a jelenleg a focicsapatot üzemeltető cégnek a követelés szerint százmillió forintnál bőven többet kellene átutalnia a felszámolás alatt álló Újpest FC Kft-be. 

Ilyen esetekben azért is szokott követelés történni, hogy a felszámolás alatt álló Kft. hitelezői és tulajdonosa bevételhez jussanak. Az majd persze kiderül, hogy jogosan vagy jogalap nélkül gondolja ezt.

Ráadásul újabbakhoz, mivel Duhatelet akkor, amikor megvette az Újpestet, több százmilliót kifizetett offshore cégeknek.

Abban az ügyben első fokon Duchatelet (és cége) nyert, másodfokon a korábbi tulajdonos győzött a Fővárosi Ítélőtábla döntése után. Az ügy jelenleg a Kúria előtt van.

Az nb1.hu úgy tudja, a korábbi tulajdonos jogi képviselője már benyújtotta a számlát több százmillió forintról és felszámolást helyezett kilátásba a jelenlegi céggel szemben.

AZ ELŐZMÉNYEKÉRT ÉS TOVÁBBI RÉSZLETEKÉRT KATTINTS

Újabb végrehajtást rendeltek el az Újpest ellen - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink