Vasas-Paks: a magyaros csemege

Fontos tényezőkben tartanak előrébb a tolnaiak.

Forrás:

Örök vitatéma a magyar labdarúgásban az első légiósok felbukkanása óta, hogy szükség van-e külföldi labdarúgókra vagy csak a magyar tehetségek elől veszik-e el a helyet.

Mert az egyértelmű, hogy a szurkolóknak a „mi kutyánk kölkei” a legfontosabbak, a legszerethetőbbek, pláne akkor, ha saját nevelésű játékosokról van szó. De az is igaz, hogy azok a légiósok (játékosok, edzők), akik jobbak a mieinknél, igenis sokat hozzá tudnak tenni az adott klub és így az egyetemes magyar labdarúgás  megítéléséhez.

Péntek este viszont olyan mérkőzést rendeznek az Illovszky Rudolf Stadionban, amin csak magyar játékosok, csak magyar edzők és csak magyar vezetők lesznek.

És ez bizony kuriózum.

A házigazda Vasas több, mint egy félidőt emberelőnyben játszva sem tudott győzni Kecskeméten egy könnyen feledhető mérkőzésen az első fordulóban, így a színvonalon is javítaniuk kell a piros-kékeknek.

Azon a mérkőzésen a nyári igazolások közül senki nem volt a kezdőcsapat tagja, Kuttor Attila vezetőedző az     NB1.HU kérdésére válaszolva elmondta, hogy a csapatépítés egy folyamat, az újaknak megfelelő állapotba kell kerülniük.

És ez igaz a legutóbbi igazolásra, a Partizan Beogradtól érkezett Holender Filipre is, aki a kecskeméti kirándulás előtt egyet edzett a Vasassal, ezért nem volt még akkor a keretben sem.

A Paks viszont ott folytatta Waltner Róberttel, ahol Bognár Györggyel abbahagyta az előző bajnokságban, szórakoztató mérkőzésen győzte le a Videotont hazai pályán 2-0-ra.

Azon a meccsen mutatkozott be a Paksban az a Kádár Tamás, akinek nem volt maradása Újpesten. A tolnaiakhoz egyből beépült, egyből vezér lett, ráadásul a mezőny egyik legjobbja volt, de lehet, hogy egészen konkrétan a legjobb.

Szintén a Vidi ellen debütált a Gyirmótról szerződtetett Varga Barnabás, akit Ádám Martin pótlására igazoltak és egyből góllal hálálta meg a bizalmat.

A Paks tehát eddig előrébb tart a Vasasnál, az új és legfontosabb igazolásai egyből beépültek a kezdőcsapatba, így hiába lépnek a játékosai idegenben pályára, előzetesen valamivel esélyesebbnek számítanak az angyalföldieknél.

Ettől függetlenül nyílt, igazi magyaros csemegére van kilátás, ami tényleg kuriózumnak számít...

Legfrissebb híreink