Változtatások kellenek – kegyetlen széria vár az utolsó Honvédra

Tegnap már műanyag poharakat dobáltak a szurkolóik.

Forrás:

A bajnokság eddigi legpozitívabb meglepetése a Mezőkövesd szárnyalása, a matyóföldiek eddig mindhárom bajnokijukat megnyerték. A Honvéd viszont mindhárom meccsét elveszítette, így az augusztus 3-án a 110. születésnapját ünneplő együttes az utolsó helyen szégyenkezik a tabellán.

Fontos hangsúlyozni, a bajnokság előtt azt jelentették ki a tulajdonosok, hogy a nemzetközi kupaszereplés újbóli kiharcolása a céljuk.

 

A Honvéd azonban nem akar beindulni Giuseppe Sannino irányítása alatt és ennek most már égbekiáltó jelei voltak a tegnapi, Kisvárda elleni, „hazai” 1-3 alkalmával. Főleg a második félidőben voltak olyan periódusok, amikor kilátástalanul focizott a Honvéd, a mérkőzést teljesen megérdemelten nyerték meg a vendégek.

 

Sannino érkezése óta a kispestiek mindössze egyetlen mérkőzést voltak képesek behúzni, méghozzá az Európa-liga első körében, a Zalgiris Vilnius elleni hazai meccset 3-1-re. A visszavágó már 1-1 lett, a mester a lefújás utáni értékelésében nem győzte hangsúlyozni, hogy mennyire nehéz dolguk volt.

 

 

Utána következett a Craiova elleni 0-0 Győrben, a mérkőzésen alig történt említésre méltó esemény (sok, a csapatát féltő Kispest-fanatikus már ekkor elkezdte megkongatni a vészharangokat a teljesítményt látva), majd jött a visszavágó, ami szintén nem hozott jó játékot, a végkifejlet és ami a Honvéd kieséséhez vezetett, nos, az az a témakör, amit „ezer cikkben” körbejártunk már.

A bajnokságot Miskolcon kezdte a gárda, és bár a DVTK nyert 2-1-re, a mérkőzésről készült statisztikai adatok és a látottak alapján is elmondható, hogy akár pontot is szerezhettek volna a vendégek. Aztán elment a Honvéd Paksra, ahol esélye nem volt még az ikszre sem, majd jött a tegnapi, csúfos, Kisvárda elleni zakó.

 

A mérkőzés legvégét már nem bírták idegekkel a szurkolók, többen számonkérték a játékot/eredményt és vagy elindultak haza, vagy műanyag poharakat dobáltak a lelátóról a játékosok irányába.

 

A tegnapi zakó azért is volt kiemelten fájó és elkeserítő drukkereknek, mert tegnap tartotta meg a klubvezetés a 110. születésnapi rendezvényt...

 

 

Arról még nincsenek hírek, hogy Sannino menesztésén gondolkoznak-e már a döntnökök, az viszont tagadhatatlan tény, hogy tegnap gyakorlatilag semmilyen kapcsolat nem volt a vezetőedző és a játékosok között, ahogy az m4sport.hu közvetítésében is elhangzott, néha olyan benyomást keltett a Honvéd, mintha a kispestiek először találkoztak volna egymással.

És a folytatás? Na, az kegyetlen lesz!

A Honvéd fogadja a Lokit, majd az Újpest vendége lesz, meglátogatja a Vidi, Mezőkövesdre utazik, majd fogadja az FTC-t.

A papírforma nem ígér az eddig mutatott formák alapján túl sok jót a kispestieknek, az eredményesség eléréséhez drasztikus változtatásokra lenne szükség.

A fejekben, a teljesítményekben és akár bizony a kispadon is!

 

Legfrissebb híreink