Ünnepel a Diósgyőr - videó

Régi hagyományt idéznek fel a Loki elleni rangadón.

Forrás: DVTK/Facebook

A DVTK labdarúgói ebben az évben még veretlenek a bajnokságban. Feczkó Tamás együttese 7 ponttal gazdagodott a legutóbbi 3 meccsén. A miskolciak szerdán a Puskás Akadémia otthonában 2-2-es döntetlent játszottak. A piros-fehér klub csütörtökön ünnepli megalapításának a 110. évfordulóját. Íme a diósgyőriek nb1.hu-nak küldött sajtóközleménye a jeles eseményről:

"A mai napon ünnepli 110. születésnapját a DVTK, a legnagyobb magyar régiós sportklub, ugyanis 1910. február 6-án néhány diósgyőri srác megalapította a Diósgyőri Vasgyár munkástermében a Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Körét. A klub első elnökének Vanger Vilmost kérték fel. A többi már történelem….

- Nem csak az alapítás 110. évfordulóját ünnepeljük, hanem azt is, hogy mi vagyunk Magyarországon az a vidéki klub, amelyik az elmúlt 110 évben a legszenvedélyesebb drukkereket állította maga mellé. Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, de az egész észak-magyarországi régió mindig is híres volt arról, hogy a sportolóink is szenvedéllyel küzdenek a pályán, és a szurkolóink, a csapatok helyezésétől függetlenül mindig ott állnak a DVTK mögött. Ezért választottuk „a DVTK 1910-2020 - 110 év Szenvedély!” mottót - mondta dr. Világi Péter a klub kommunikációs- és marketing igazgatója.

- Február 6-án kezdődik a jubileumi év. Nem egyetlen alkalommal szeretnénk ünnepelni, hanem többször, több helyszínen, több sportág képviselőinek bevonásával emlékezünk meg a nagy elődökről, és az azóta eltelt szenvedéllyel teli 110 évről. Hiszen a DVTK a labdarúgó egyesületként indult, de később többek között olyan sportágak csatlakoztak, mint a jelenleg is a sportág elitjéhez tartozó női kosárlabda, a DVTK eddigi egyetlen olimpiai aranyérmesét, Repka Attilát adó birkózás, vagy napjaink sikersportága, a jégkorong, jelenleg összesen 18 szakosztályunk van, több mint 2600 sportolóval. - folytatta a kommunikációs igazgató.

- Szenvedélyes, küzdelmes, de nagyszerű 110 év áll a hátunk mögött, és bízhatunk a jövőben is. A klub gazdasági háttere stabil, az infrastruktúra fantasztikus ütemben fejlődik, kiemelt sportegyesület, és kiemelt futballakadémia vagyunk. Remélem, hogy a DVTK alapítói büszkék lennének arra, hogy az elmúlt évtizedek klubvezetői, sportolói és szurkolói közösen hová jutottak el. Mert mindannyian tudjuk az indulónkból, hogy „Együtt vagyunk, győzni fogunk!”. – zárta szavait dr. Világi Péter.

DVTK: 110 év Szenvedély!

 

Az ünneplés szombaton 17 órakor a Debrecen elleni mérkőzésen kezdődik. A klub visszahozza régi kabalafiguráját a Diósgyőri Lovagot. A szurkolókat a stadion mellett egy rézfúvós banda várja. A kezdőrúgást a DVTK Aranycsapatának tagjai végzik el. A kivetítőkön a mérkőzés előtt a DVTK múltjának legemlékezetesebb pillanatait láthatják a nézők. A kezdőrúgás előtt - egy régi hagyományt felidézve - egy 13 éves kisfiú vezetésével együtt éneklik majd a szurkolók a drukkerek egyik legismertebb dalát.

Az idei esztendőben a DVTK Miskolc városával és a szurkolókkal közösen a tervek szerint szobrot állít a DVTK első elnökének, Vanger Vilmosnak.

Történelem

A 20. század elején Diósgyőr-Vasgyárban is egyre többen ismerkedtek meg a labdarúgással. 1909 őszén a vasgyári fiatalokban megszületett az elhatározás, hogy szervezett keretek között folytassák és egy miniszterileg jóváhagyott, alapszabályok szerint működő sportegyesületet hozzanak létre. Felkeresték egy korábbi tanítójukat, Vanger Vilmost és kérték, hogy segítsen a terveik megvalósításában. A nagy tekintélyű tanító elvállalta az alakítandó egyesület elnöki tisztségét. 1910. február 6-án a vasgyári munkásétteremben hetven fős tagság részvételével megtartott alakuló ülésen a jelenlévők egyhangúan elfogadták a javaslatot, hogy a megalakuló egyesület a Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Köre nevet veszi fel, és azt is, hogy a csapat színe piros-fehér lesz."

A DVTK sportágai jelenleg:

Labdarúgás
Kosárlabda
Jégkorong
Röplabda
Birkózás
Asztalitenisz
Short track
Műkorcsolya
Kerékpár
Triatlon
Atlétika
Kajak-kenu
Judo
Muaythai
Erőemelés
Darts
Sakk
E-sport

Legfrissebb híreink