Újpest: zalaegerszegi beismerés

Megszólalt az ügyvezető.

Forrás: Újpest/Facebook

Az Újpest a hétvégén a Puskás Akadémiát fogadja. Az biztosnak tűnik, hogy a meccset nem a Szusza Ferenc Stadionban rendezik meg. Sokáig úgy tűnt, hogy a két csapat Kaposváron csap össze egymással, de a kaposvári gyepszőnyeg állapotát bírálta Nebojsa Vignjevics a Kaposvár-Újpest (0-1) bajnokit követően. Az nb1.hu kedd reggel megszellőztette, hogy Kaposvár helyett Zalaegerszeg lehet a befutó. 

Folytatódhat-e új helyszínnel az Újpest országjárása? - NB1.hu

Korábban már jeleztük, Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője, csapata kaposvári győzelme után a Rákóczi Stadion játékterét kritizálta: "Aggasztó azonban, hogy a következő két találkozón vissza kell jönnünk ebbe a stadionba, ilyen rossz talajú pályán ugyanis nehéz megvalósítanunk a taktikánkat".

Az nso.hu megkérdezte Berta Csabát a témával kapcsolatban. A lila-fehérek ügyvezető igazgatója elmondta, több opció is felmerült, többek között a zalaegerszegi stadion is benne van a pakliban.

"Szombaton szóban megegyeztünk a kaposvári vezetőkkel arról, hogy a következő két hazai mérkőzésünket náluk játsszuk le, a Rákóczi elleni bajnoki után azonban a szakmai stábunk kérte, a rossz talaj miatt próbáljunk más megoldást találni. Hogy miként jutottunk el egyáltalán Kaposvárig? Természetesen jó néhány helyszínnel próbálkoztunk, de különböző okok miatt több is kiesett. Néhány NB II-es stadion azért nem jöhetett szóba, mert élvonalbeli mérkőzés megrendezésére alkalmatlan, arról nem is beszélve, hogy március tizennegyedikén a teljes NB II-es fordulót szombaton játsszák le. Aztán volt olyan stadion, amelynek üzemeltetői kerek perec elutasítottak bennünket, a diósgyőri stadionban rendezvényt tartanak, így Kaposvár és Zalaegerszeg maradt. Keressük a megoldást, kedden minden bizonnyal kiderül, hol leszünk otthon" - hangsúlyozta Berta Csaba.

Az újpestiek az előző fordulóban fontos győzelmet arattak a Kaposvár ellen. Nebojsa Vignjevics alakulata jelenleg a 7. helyen áll a táblázaton, az Újpest 21 mérkőzés alatt 28 pontot szerzett. 

FRISSÍTÉS:

Kedd, 13.33:

Újpest: kiderült, mikor térhetnek vissza a Szuszába - NB1.hu

Úgy tűnik, pont került az Újpest pályakeresésének a végére. Az nb1.hu kedd reggel számolt be arról, hogy az Újpest és a Puskás Akadémia valószínűleg Zalaegerszegen csaphat össze egymással. Erre lehetett következtetni Berta Csaba nyilatkozatából is. A lila-fehérek ügyvezető igazgatója elmondta, Kaposvár és Egerszeg is felmerült megoldásként.

Kedd, 14.45: 

Újpest: Zalaegerszeg! - NB1.hu

 Eldőlt, hogy az Újpest a következő két "hazai" meccsét Zalaegerszegen fogja lejátszani. Az nb1.hu már kedd reggel beszámolt erről a forgatókönyvről, a lila-fehérek pedig hivatalos bejelentést tettek a döntéssel kapcsolatban.

Legfrissebb híreink