Újpest: a távozók után megvan az első érkező - reakció

Hivatalos bejelentés.

Forrás: ujpestfc.hu

Korábban már jeleztük, hogy az Újpest öt játékos távozását jelentette be.

A lila-fehér gárda Matija Ljujic személyében támadó középpályással erősített. Ljujic érkezését az NB1.HU már szerdán elsőként megszellőztette.

Íme az újpestiek közleménye Ljujic leigazolásáról:

"Matija Ljujic lila-fehérben!

Támadó középpályás az első nyári igazolásunk.

A Hapoel Haifa csapatából érkezik első nyári igazolásunk, Matija Ljujic, aki a szerbiai Prijepoljeben látta meg a napvilágot, 1993. október 28-án. A Partizan Belgrád U19-es csapatát elhagyva, első felnőtt meccseit a Teleoptikban játszotta, majd a Mladost és a Rad színeiben is pályára lépett mielőtt légiósnak állt. Szerepelt az ausztrál és dél-koreai ligában is, legmagasabban jegyzett állomása a portugál Belenenses volt, valamint Litvániában bajnoki és szuperkupa-győzelemnek is örülhetett. A negyedik kerületbe az izraeli bajnokság 9. helyezettjétől, a Hapoel Haifától érkezik, ahol fél év alatt 17 meccsen lépett pályára (ebből 11-szer kezdőként) és csapatával az izraeli kupa elődöntőjéig jutottak.

Újdonsült játékosunk támadó középpályásként, illetve a csatárok mögötti visszavont támadóként érzi legjobban magát a pályán, szerződése aláírását követően pedig így nyilatkozott:

„Nagyon büszke vagyok, hogy egy ilyen nagy múltú klubnál folytathatom a pályafutásom. Amikor először érdeklődnek irántam, úgy döntöttem, hogy nem is szeretnék más ajánlottakkal foglalkozni. Megbeszéltem a családommal, a barátaimmal, és miután megjött a hivatalos ajánlat és minden részletet átbeszéltünk, rendkívül boldog voltam, hogy Újpest-játékos leszek. Már alig várom, hogy elkezdődjön a bajnokság és az első hazai mérkőzést, hogy a szurkolóink előtt pályára léphessek. Szerbiában is sokan ismerjük az Újpestet, ismerjük a történetét, hogy mennyire tiszteletreméltó együttes, és büszke vagyok, hogy a klub történelmének a részévé vállhatok.”

Legfrissebb híreink