Újabb válogatott támadót igazolhat a ZTE

Lehet megvan, mikor lesz a Fradi elleni meccsük.

Forrás:

Mint jeleztük, Stieber Zoltán személyében magyar válogatott támadót igazolt a ZTE. Íme, a további részletek a zaol.hu jelentése szerint.

Csütörtökön pedig a ZTE-stadionban jelntette be a ZTE FC, hogy megállapodott Stieber Zoltánnal, akivel egyéves szerződést kötött. A sajtótájékoztatón Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa köszöntött mindenkit.

-Amiért itt vagyunk és ennyien, ez az esemény meg is érdemli ezt a sajtóérdeklődést – mondta a klub első embere, utalva a jelentős érdeklődésre. – Minden követ megmozgattunk, hogy Stieber Zoltán hozzánk kerüljön, s nagyon örülünk, hogy minket választott. A klubot tovább építjük és az olyan játékosoknak is helye van ebben, mint ő.

Végh Gábortól megkérdeztük, hogy ezzel a nyári átigazolásaik lezárultak-e.

-Természetesen még figyeljük a piacot és ha találunk olyan labdarúgót, aki azonnal segítséget jelenthet nekünk, akkor lehet még igazolásunk. Ám csak olyan labdarúgó jöhet szóba, aki valóban lendíthet a csapaton. Ha nem találunk ilyet, akkor a mostani a végleges keretünk az őszre.

 

A sajtótájékoztatón elhangzott kérdésre, miszerint a ZTE FC Feczesin Róberttel is kapcsolatban áll-e Végh Gábor sejtelmesen csak annyit válaszolt: „Nem zörög a haraszt…”.

 

 

Sallói István, a ZTE FC sportigazgatója elmondta, hogy más május óta kapcsolatban álltak Stieber Zoltánnal, aki azt is elárulta, hogy már 15 esztendeje személyes kapcsolatban vannak. Sallói István elmondta, Újpesten dolgozott, Stieber pedig a lilák utánpótlásának volt a tagja és ő segített a fiatal labdarúgónak külföldre kerülnie.

 

- Megértettem a szurkolók türelmetlenségét, hogy miért nem igazolunk újabb labdarúgót. Hát ezért! – jelentette ki Sallói István arra utalva, kivárták, hogy valóban egy nagy nevet jelenthessenek be. – Május óta voltunk kapcsolatban, tárgyaltunk. Én nagyon bízom abban, hogy Stieber Zoltán érkezése egy új kor kezdete lehet a ZTE FC életében, hogy a klub megint olyan csapattá váljon, amilyen korábban volt az NB I-ben.

 

Stieber Zoltán szintén arról beszélt, hogy a Sallói Istvánnal meglévő régi kapcsolata is sokat számított a ZTE-hez szerződésében.

-Hetek, hónapok óta beszélgettünk, komoly kötelék alakult ki közöttünk, de volt más oka is, hogy a ZTE csapatát választottam – ezt már Stieber Zoltán mondta a sajtótájékoztatón. – A klubnak komoly szurkolói bázisa van, ugyanakkor nem szeretnék ígérgetni semmit, hanem a pályán akarom a játékommal bizonyítani, miért vagyok itt. Hosszú utat járt be a ZTE FC, míg visszatért az élvonalba.

Lapunk kérdésére, hogy az újbóli válogatott meghívó reménye mennyire motiválta az Európába történő visszatéréssel, Stieber Zoltán nem tagadta, hogy ez is számított.

- Aki valaha játszott már a válogatottban, tudja mit jelent címeres mezben szerepelni. Igen, szeretném ismét magamra ölteni a címeres mezt, ez a célom, ebben reménykedek, hogy megint sikerülhet – mondta el a középpályás.

Elhangzott az is, hogy talán már a Kaposvár elleni mérkőzésn pályára léphet, ha az adminisztráció addig lezajlik. Sallói István azt is elmondta, hogy a csapattal készült két ghánai labdarúgó is, akik a klub hosszabb távú tervei között kaphatnak szerepet.

 

Ami pedig a ZTE FC – FTC találkozó pótlását illeti, ahogy korábban jeleztük, szeptember 21-én, vagy 22-én szeretné lejátszani a találkozót a két klub. A végleges döntés az MLSZ kezében van.

Legfrissebb híreink