Tarthatatlan volt a Paks Dunaszerdehelyen a 2. félidőben

Nyertek is a tolnaiak.

Forrás:

ÍME, A DAC BESZÁMOLÓJA:

"Egy héttel az új szezon első tétmeccse, a jövő csütörtöki DAC-Cliftonville EKL-mérkőzés előtt tartotta ma csapatunk a főpróbát. A nyári felkészülési időszak utolsó találkozóján az NBI tavalyi hatodik helyezettjét és a Magyar Kupa döntősét, a Paksi FC-t fogadtuk a MOL Arénában.

Adrian Guľa vezetőedző sérülés miatt ezúttal sem számíthatott Ricardo,Balić, Pinto, Bögi, Kalmár és Szendrei játékára. Első alkalommal láttuk viszont sárga-kékben Miroslav Káčert, csapatunk friss igazolását, aki tegnap érkezett a cseh bajnok Viktoria Plzeň együttesétől.

Tikkasztó hőségben gyürkőztek egymásnak a csapatok, és már az 1. perc végén Krstović fején volt a vezető találat. Csatárunk Szánthó szöglete után maradt teljesen üres, de centikkel a kapu mellé célzott. Röviddel később Blackman ívelt a tizenhatosba, Veselovský kétszerre megszelídítette a labdát, és lőtt Rácz hálójába – 1:0. A következő két nagy lehetőség Szánthó előtt adódott, aki előbb a kapust is kicselezve éles szögből lőtt, de a paksiak a gólvonalon tisztáztak, majd 74-esünk szabadrúgásánál kellett Rácznak nagyot védenie. A vendégek kapusa még ennél is nagyobb bravúrt mutatott be a 36. percben, amikor Blackman került vele szemtől-szembe. A Paks egyetlen lövést jegyzett az első játékrészben, Kocsis szabadrúgása azonban jócskán a kapu fölé ment.

Az első félidő tehát jelentős DAC-fölényt hozott, ám a félidei szünetben mégis mindenki Sainey Njieről beszélt. A gambiai középpályás a 41. percben úgy esett össze, hogy senki sem volt a közelében. Mint kiderült, a nagy melegben elvesztette eszméletét, és kórházba kellett szállítani. Jelenleg már stabil az állapota, éjjelre azonban az intenzíven osztályon maradt megfigyelésre. Innen is jobbulást kívánunk neki!

A második 45 percre 11 cserével jött ki a Paks, és aktívabban is kezdtek. Böde lövésénél még blokkolni tudtunk, ám az 52. percben egy hosszú bedobást kétszer megcsúsztattak a tizenhatosunkban, és a berobbanó Szabó János estében kiegyenlített – 1:1. Ezután Krstović került kétszer lőtávolba, de a gól a másik oldalon esett. Baloldalról jött a beadás, amit Böde pofozott közelről a hálóba – 1:2. A 79. percben Rymarenko maradt üresen, de kapásból nem találta el a kaput. Négy perccel később szintén ő volt főszereplő, de ezúttal a másik oldalon: Szabó Bálint csípte el tőle a labdát, és Veszelinovot is elfektetve beállította a végeredményt – 1:3. A Paks három kaput eltaláló lövésből három gólt szerzett. A hajrában még Andzouana lövése és Balogh fejese után hördült fel a közönség, de ma nem voltunk elég hatékonyak.

Jövő csütörtökön, július 7-én, 20:30 órától az EKL 1. selejtezőkörének első mérkőzésén az északír ezüstérmes Cliftonville FC gárdájával csapunk össze a MOL Arénában."

Felkészülési mérkőzés: 
DAC - PAKSI FC 1 - 3 (1 - 0)  
DAC:
Veszelinov, Dimun (Nebyla 64'), Ciganiks (Andzouana 46’), Brunetti (Muhamedbegovic 64'), Njie (Kacer 44’), Veselovsky (Balogh 64'), Kruzliak, Davis (Nicolaescu 83'), Krstovic (Andrezinho 73'), Szánthó (Hahn 64'), Blackman (Rymarenko 64')
Paks: Első félidő: Rácz, Vas, Kinyik, Szekszárdi, Debreceni, Gyurkits, Nagy R., Kesztyűs, Sajbán, Varga, Kocsis   
Második félidő: Nagy G., Kovács, Lenzsér, Szélpál, Szabó J., Papp, Windecker, Balogh, Haraszti, Böde, Szabó B.   
Gólszerzők: Veselovsky 7’, ill. Szabó J. 52’, Böde 73', Szabó B. 84'
Helyszín: Dunaszerdahely, MOL Aréna 
Nézőszám: 1147

FRISSÍTÉS: 21.20: DAC-Paks: egyedül volt, úgy esett össze eszméletlenül a hazaiak játékosa meccs közben. Gyorsjelentés az állapotáról.

Legfrissebb híreink