Támadót igazolt a DVTK

A szurkolókat is dicsérte első nyilatkozatában.

Forrás: dvtk.eu

 

A DVTK közleménye a klubbal korábban már szóba hozott Zsolnai Richárd megszerzéséről:

 

"Vácról érkezik a DVTK első nyári igazolása. Zsolnai Richárd 2019. július 1-től a DVTK játékosa. A következő szezonra való felkészülést a szakmai stáb tervei szerint már Diósgyőrben kezdi meg.

Zsolnai Richárd Budapesten született, és a közeli Érden lett igazolt labdarúgó. Rövid időt töltött két budapesti utánpótlás együttesben, majd 14 évesen Vácra igazolt. Eredményes utánpótlás szezonok után 2013-ban bemutatkozott a Vác FC felnőtt csapatában. A 2014/2015-ös szezonban 27 NB III.-as mérkőzésen 17-szer talált be az ellenfelek hálójába, így 19 évesen alaposan hozzájárult a Vác feljutásához. A ballábas középpályás az NB II.-ben is folyamatosan kezdőként kapott szerepet, az idei bajnoki kiírásban 35 mérkőzésen 11-szer volt eredményes. Érdekesség, hogy 2019. március 22-én egy DVTK - Vác FC felkészülési mérkőzésen már megszerezte első gólját a DVTK Stadionban.

- Zsolnai Richárd egy ballábas, támadó típusú, nagyon kreatív középpályás, aki gólokat is tud rúgni - nyilatkozta Tajti József, a DVTK sportigazgatója. - A középpályán több poszton is bevethető. A tudása alapján kiemelkedett az NB II.-es mezőnyből. Sok kérője akadt, de hála Istennek úgy gondolom, hogy mi időben léptünk és januárban meg tudtunk állapodni, átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, majd pedig szerződést kötöttünk. Nagy erőssége lesz a csapatnak.

 

- Az volt a legfőbb célom, hogy az élvonalban játszhassak, volt más megkeresésem is, de a DVTK volt a szimpatikusabb - nyilatkozta Zsolnai Richárd. - Egyedülálló szurkolótábora van a klubnak, ezt most az Újpest ellen is bebizonyították, de egész évben kitartóan biztatták a csapatot. Jó csapatnak tartom a Diósgyőrt. Több játékost személyesen is ismerek. Igyekszem majd minél jobb teljesítményt nyújtani, hogy bebizonyítsam, érdemes volt leigazolni.

Legfrissebb híreink