Sérülés sérülés után: az ág is húzza az Újpest kapusát - reakció

Még az alvás is nehezen ment.

Forrás: Újpest/Facebook

Banai Dávid a mostani idényben öt NB I-es bajnokin védhette az Újpest kapuját. A kapusnak a bokaszalagja meghúzódott a Derbi előtt, így lemaradt a szeptemberi mérkőzésről, amit a Fradi 6-0-ra nyert meg a Szusza Ferenc Stadionban.

Ezt követően Banainak a vállával akadt gondja, az egyik tréningen egy vetődés után két vállszalagja is elszakadt. A kapuvédő az nso.hu-nak őszintén beszélt erről a peches sérülésről:

"Teljesen ártalmatlan szituációban történt meg a baj. Sprint után kellett vetődni, de a földre érkezést követően letapadt a vállam, a teljes testemmel kifordultam, a szegycsontom is elmozdult kissé. Az edzés hevében nem éreztem, hogy nagy lenne a baj, de ahogyan kihűltek az izmok, úgy fájt egyre inkább a jobb vállam. A diagnózis szerint nincs törés, de két vállszalagom elszakadt – mondanom sem kell, az alvás sem nagyon ment az első napokban, megfordulni sem tudtam... Rögzítőben is volt a kezem, már a rehabilitációs munkát végzem, s közben a lábamat is eddzük, mert jó erőben akarok visszatérni a pályára. Erre reálisan ebben az évben már nem lesz alkalmam, ugyanis jó egy hónap múlva vége az őszi idénynek, a felépülési idő viszont körülbelül másfél hónap. Így nem is siettetjük a gyógyulást, felesleges, az a cél, hogy a téli felkészülésnek százszázalékos állapotban vágjak neki. A csapattársaim mellett a családom segít, hogy lelkileg ne zuhanjak össze – előre nézek, más út úgy sincs" - mondta a 28 éves játékos.

Az Újpest a legutóbbi két meccsét megnyerte az NB I-ben, jelenleg kilenc ponttal rendelkezik a lila-fehér csapat, ezzel a kilencedik helyen áll a tabellán. Banai a HLSZ adatbankja szerint a magyar élvonalban eddig 102 összecsapáson bizonyíthatott. 
 

Legfrissebb híreink