Román balhé a Kisvárdánál, megvan a Loki új klubigazgatója, távozók a Vasasnál

Hivatalos bejelentések.

Forrás: dvsc.hu

KISVÁRDA

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Dominik Kovacic szabadon igazolhatóként a Kisvárdánál folytatja a pályafutását, miután június 30-án lejárt a szerződése a román FC Universitatea Craiovánál.

A 28 éves horvát védő érkezése azonban a jelek szerint nem ennyire egyszerű, hiszen a craiovaiak az alábbi bejelentést tették péntek este a Facebook-oldalukon:

"Klubunk panasszal élt a FIFA felé azzal kapcsolatban, hogy a Kisvárda a fair play-szellem hiányában.szabálytalan viselkedést tanúsított.

Bemutatásra került ugyanis az a Dominik Kovacic, aki 2024. június 30-ig szerződésben áll csapatunkkal. A horvát védő a klub beleegyezése nélkül hagyta el a csapatunkat, megszegve a 2021 júniusában aláírt szerződést."

Az ügynek folytatása következik...


A DVSC JELENTÉSE:

"Sajtótájékoztatót tartott pénteken a DVSC, mégpedig a csapat jövőjét igencsak meghatározó témákat érintve. Az eseményen Makray Balázs cégvezető hivatalosan is bemutatta az új vezetőedzőt, a portugál Joao Janeirót, valamint a klub új klubigazgatóját, az örmény Hayk Hovakimyant. Kiderült az is, hogy lesz edzőtábor, Dzsudzsák Balázs pedig továbbra is a Lokit erősíti, a csapatkapitánnyal szerződést hosszabbított a klub.

Makray Balázs elmondta, hogy egy intenzív folyamat zajlott, zajlik a klubnál, amely folyamat minden szereplője elkötelezett a DVSC iránt, és ez egyben egy hosszú távú partnerség a várossal és az egyetemmel is. A cégvezető hozzátette, hogy egy több ütemű szindikátusi szerződés köttetett a befektetővel, melynek első szakasza szerdán már realizálódott is, a klub költségvetése pedig emelkedni fog. A cégvezető bejelentette, hogy a Loki július 9. és 16. között ausztriai edzőtáborba vonul, amely nagyban segíti majd a szakmai munkát.

Hayk Hovakimyanról Makray Balázs elmondta, hogy nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, dolgozott többek között a Paris FC és az FC Noah sportigazgatóságán is. A klubigazgató arról beszélt, hogy immár 2 hete a városban van, tapasztalatot gyűjt, és rendkívül elégedett a debreceni körülményekkel. – Ahhoz, hogy az akadémia tovább fejlődhessen, komoly szakmai támogatásról fogunk gondoskodni – mondta Hayk Hovakimyan. A felnőtt gárdáról az a véleménye, hogy sok munkával akár a nemzetközi szint is elérhető lesz idővel, és meg is akarják erősíteni a csapatot. A jövő héten terítékre kerülnek majd az igazolások is, s miután közeleg a bajnoki rajt, fontos lesz az ausztriai edzőtábor.

A klubigazgató bejelentette, hogy a játékoskeret kialakítása még folyamatban van, de az már biztos, Dzsudzsák Balázs a Lokiban folytatja pályafutását. A további döntések a jövő hét elején válnak majd nyilvánossá.

Az 1+1 évre szerződött Joao Janeiro vezetőedző arról beszélt, büszke arra, hogy a Debrecent, egy ilyen sikeres klubot képviselhet. Szerinte nagyon ritka, hogy ilyen sok saját nevelésű játékos szerepel egy futballcsapatban, mint a DVSC-ben, és ezt szeretné fenntartani. – A jó nem elég, a maximumra van szükség – szögezte le a tréner, aki teljes erőbedobást vár magától és a csapattól is."


A VASAS JELENTÉSE:

"Rétyi Róbert és Kiss-Szemán Péter játékjogát átigazolási díj ellenében megvásárolta az NB II-es Szentlőrinc SE együttese, Murka Benedek szerződése pedig lejárt, így szabadon igazolhatóvá vált. A játékosok távoztak Angyalföldről, további pályafutásukhoz sok sikert kívánunk!

Bánfalvi Dániel, Birtalan Botond, Farkas Gábor, Józsa Marcell, Kleisz Márk és Vernes Richárd kölcsönszerződése szintén lejárt, a labdarúgók visszatérnek Angyalföldre és a nyári felkészülést Balajti Ádámmal és Szatmári Lóránddal együtt NB III-as keretünkkel kezdik majd meg. A tartalékcsapattal kapcsolatos tájékoztatást napokon belül közzé tesszük hivatalos klubhonlapunkon.

Farkas Botond, Ujvárosi Ádám és Varga Donát kölcsönszerződése érvényben marad, így a játékosok a tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is kölcsönben futballoznak.

A Vasas Futball Club keretével kapcsolatban további változások várhatóak, melyekről az átigazolási időszak alatt folyamatosan beszámolunk. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!"

Legfrissebb híreink