Rebrov a legvégén sem lassítana, Waltner kiütné a kupagyőztest

Miért kellett Horváth Ferencnek defibrillátor?

Forrás: honvedfc.hu

Két meccsel folytatódik szombaton az NB I zárófordulója, ám igazi tét egyik meccsen sincs.

17.00: Budapest Honvéd–Ferencváros (Tv: M4 Sport+)

A Fradi bajnok, a Honvéd bennmaradt, így nincs tétje a találkozónak. Érdekesség, hogy ebben a szezonban a zöld-fehérek ellen ült először a Honvéd kispadján Horváth Ferenc, most velük is zárja a szezont. A tréner így nyilatkozott a találkozó előtt:

,,Érdekes mérkőzés lesz a Ferencváros elleni, hiszen ebben a szezonban először játszhatunk felszabadultan, úgy hogy végre nem fenyeget minket a kiesés réme. Még az is lehet, hogy megszokásból viszek magammal egy kést, hogy érezzem a torkomon a hűvös pengét. Kötelességünk volt kiharcolni a bennmaradást, hatalmas feszültség szabadult fel a srácokban, miután elértük ezt a célt, hiszen borzasztóan nehéz heteken, hónapokon vagyunk túl, azt kívánom mindannyiunknak, hogy ezt soha többet ne kelljen átélnünk. Bevallom, a Budafok elleni találkozó utolsó tíz percében fél szemmel folyamatosan a csapatorvosunkat, dr. Toman Józsefet figyeltem és hogy nála van-e a defibrillátor, szinte rosszul voltam, hatalmas kő esett le a szívemről, amikor lefújták a mérkőzést.”

A Fradi rekordot dönthet egy győzelemmel, hiszen felülmúlhatják a jelenlegi rendszerben a saját, 76 pontos csúcsukat. Szerhij Rebrov a meccs előtt elmondta, hogy nem számít könnyű meccsre, de szeretnék jól zárni az idényt:

,,Ezen a héten is ugyanolyan intenzitással készültünk, mint korábban, a játékosok motiváltak, szeretnénk jó eredménnyel zárni az idényt. Mivel a Honvéd a legutóbbi játéknapon bebiztosította a bennmaradását, biztos vagyok benne, hogy a csapat futballistái felszabadultan játszanak majd ellenünk, szerintem számukra is elegendő motivációt jelent a lehetőség, hogy legyőzzék a bajnokot. Ha visszatekintünk a korábbi egymás elleni mérkőzésekre, láthatjuk, hogy sosem volt könnyű dolgunk a Honvéd ellen, rendre szoros eredménnyel zárultak a találkozóink. Ezúttal is kiélezett mérkőzésre számítok."

19.30: Újpest FC–Zalaegerszegi TE FC (Tv: M4 Sport)

Annak ellenére, hogy csak az előző fordulóban vívta ki a bennmaradást az Újpest, sikeres szezont tudhat maga mögött a csapat, hiszen megnyerte a Magyar Kupát. Még akár két helyet is előre léphet az Újpest a tabellán, hiszen egy győzelemmel megelőzheti az MTK-t és a Mezőkövesdet is.

A ZTE is bebiztosította a helyét az NB I-ben, így nincs miért aggódnia, de akár még megelőzheti a lilákat. A napokban szerződést hosszabbító Waltner Róbert így nyilatkozott a meccs előtt:

,,Az utolsó mérkőzésünkön is egyértelműen a győzelem a célunk, hiszen szeretnénk egy sikerrel zárni a bajnokságot, még akkor is, ha a célunkat már elértük. Hosszú volt a szezon, a játékosokra ráfér majd a pihenés, de a héten mindenkitől azt kértem, és erről beszélgettünk is a futballistákkal, hogy az utolsó meccsre sem engedhetünk ki, próbáljuk sikerélménnyel lezárni a bajnoki szezont. Az Újpest megnyerte a kupát, de azt gondolom, hogy ugyanúgy részükről sem lehet más cél, mint a győzelem, főleg hazai pályán és egy ilyen szép sikert követően. Így készülünk, és bízom továbbra is a csapatomban."

Legfrissebb híreink