Puskás Akadémia-FTC: Hornyák megköszönte, Rebrov nem lepődött meg - reakciók

Nem teljesen boldog a felcsúti edző.

Forrás: fradi.hu

A 26. forduló utolsó mérkőzésén a Puskás Akadémia a Ferencváros együttesét látta vendégül. Ugyan a vendégek szerezték meg a vezetést, de a felcsútiak Lovrencsics öngóljával egyenlíteni tudtak. Hornyák Zsolt együttese ebben a szezonban három bajnokit játszott a listavezető FTC-vel, és a felcsútiak veretlenek maradtak ezeken az összecsapásokon. 

Hornyák úgy véli, van Nieff kiállítása jelentősen átírta a forgatókönyvet. Rebrov pedig nem lepődött meg azon, hogy néhány játékosa fáradt volt. Íme a két tréner nyilatkozata a bajnokiról.

Hornyák Zsolt: "Nagyon megváltoztatta ezt a mérkőzést a kiállítás. A srácoknak szeretnék köszönetet mondani a teljesítményükért, hiszen az első perctől kezdve tudtuk, hogy mit akarunk. Sok gólhelyzetet kidolgoztunk. Sajnos nem tudtuk berúgni a százszázalékos ziccereinket. A hatvanadik percben úgy éreztem, fizikálisan jobb állapotban vagyunk, mint a Fradi. Sajnos a kiállítás megváltoztatta a terveinket. Nem vagyok nagyon boldog a döntetlen miatt." (M4 Sport)

Szerhij Rebrov: Nehéz meccs volt, a harmadik nyolc nap alatt, természetes, hogy sokan fáradtak voltak. Örülök ennek a pontnak, mert tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, ellenfelünk nem véletlenül állt a negyedik helyen a forduló előtt. A második félidőben kicsit változtattunk, de nem sikerült sajnos győznünk. Nem tudunk mindig nyerni sajnos, ma sok helyzetet kialakítottunk, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Elemeznünk kell a meccset és menni előre, fontos találkozók várnak még ránk. Minden meccset meg akarok nyerni, de ma ez az egy pont is értékes volt. Nem az ellenfelekkel foglalkozunk, hanem magunkkal, nem szeretnénk több pontot hullajtani a hátralévő fordulókban. (fradi.hu)

EMLÉKEZTETŐ:

Puskás Akadémia-FTC 1-1

A felcsúti együttes a vasárnapi meccs előtt egyszer legyőzte a listavezető Fradit, emellett a Groupama Arénában döntetlent ért el a Fejér megyei alakulat az NB I mostani szezonjában. Hornyák Zsolt legénysége ismét pontot tudott rabolni az FTC-től, a vasárnapi találkozó 1-1-es döntetlennel végződött. A fővárosiak szerezték meg a vezetést a 17. percben, de Lovrencsics öngóljával egyenlítettek a hazaiak. A 70. percben egyébként 10 főre fogyatkozott a Puskás Akadémia, mivel van Nieff megkapta a második sárgáját.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: DIBUSZ DÉNES

A Fradi kapusa a meccs elején óriásit védett Knezevic lövésénél. Emellett magabiztosan tette a dolgát. 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A PUSKÁS AKADÉMIA EGYENLÍTÉSE

Viszonylag hamar tudott válaszolni a felcsúti csapat a Fradi vezető góljára. A hazaiak ezzel is bizonyították, hogy újra meg akarják ráncigálni az éllovas bajszát. 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

17. perc: Heistertől kapta meg a labdát Tokmac Nguen. A Fradi játékosa kb. nyolc méterről küldte a labdát a bal alsó sarokba (0-1).

Puskás Akadémia - FTC 0-1

 

31. perc: Knezevic beadásába Lovrencsics úgy ért bele, hogy a saját kapuját vette be (1-1).

Security Check Required

 

A KÖVETKEZŐ FELADAT

A Ferencváros a következő fordulóban a remek formában lévő Diósgyőrt fogadja, a találkozót június hetedikén rendezik meg. A Puskás Akadémia szintén ezen a napon lép majd pályára, a felcsútiak a ZTE otthonában vendégeskednek.

JEGYZŐKÖNYV: 

Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 1-1 (1-1)
Pancho Aréna, v.:
Andó-Szabó
gólszerzők: Lovrencsics (31., öngól), illetve Nguen (17.)
sárga lap: van Nieff (24. és 69.), Szolnoki (43.), Plsek (64.), Spandler (76.), illetve Blazic (60.)
piros lap: van Nieff (69.)
PAFC: Tóth B. - Szolnoki, Spandler, Meissner, Nagy Zs. - van Nieff, Plsek - Slagveer (Tamás N. 67.), Knezevic, Gyurcsó (Favorov 76.) - Mebrahtu (Sós 86.)
FTC: Dibusz - Lovrencsics G. (Botka 74.), Blazic, Otigba, Heister - Haratin, Sigér (Leandro 74.) - Somalia (Skvarka 86.), Isael, Nguen - Boli (Szihnyevics 86.)

A tabella a linkre kattintva érhető el. 

Legfrissebb híreink