Novothny: Duchatelet dönthet a sorsáról

Kisvárda kizárva.

Forrás: facebook/ujpestfootballclub

Novothny Soma, az Újpest 25 éves támadója decemberben, kölcsönből tért haza a dél-koreai Busan együttesétől és az M4 Sport Átigazolás című műsorában beszélt arról, hol folytatja pályafutását, illetve pontosabban arról, hogy a pletykákkal ellentétben hol az, ahol biztosan nem fog játszani tavasszal.

„Soha életemben nem beszéltem senkivel a Kisvárdánál. Nem mennék oda, fel sem merült bennem az, hogy Kisvárdára igazoljak. Ázsiából vannak megkereséseim, ha meg tudnak egyezni a klubbal, akkor jöhet a váltás, de a Kisvárdával kapcsolatban sem vagyunk" - mondta a játékos.

Novothny hozzáfűzte, Dél-Koreából és Japánból is vannak érdeklődtek utána, de sorsát nagyban befolyásolhatja, hogy már csak fél év van hátra a szerződéséből Újpesten, így érthetően sok klub kivár, illetve nagyobb összeget nem szeretne fizetni érte.
Emiatt a csatár elsősorban az Újpest elnökével,  Roderick Duchatelettel egyeztetne, hiszen a csatárt akaró kluboknak tudniuk kéne az Újpest, illetve Duchatelet feltételeit is.

„Egyelőre abban próbálunk megegyezni az elnök úrral, hogyha jön értem egy megkeresés, akkor milyen feltételekkel hajlandó elengedni."
Novothny azt is elárulta, hogy ha bár jól érzi magát Újpesten, legszívesebben visszatérne Ázsiába, hiszen kitünően érezte ott magát és jól sikerült a szezonja is.
Ha megsem sikerül újra külföldre szerződnie a Újpesttel jelenleg Cipruson edzőtáborozó játékosnak, akkor pedig "százszázalékosan az Újpestért fogok harcolni ebben a fél évben." 

Az Újpest az NB I ötödik helyén áll jelenleg, és a dobogóért vívott harcban nagy szüksége lehet Novothny játékára.

 

MEGJEGYZÉS

A magyar sportsajtó egyébként nem állította, hogy a támadó tárgyal a csatárral, csak arról adott hírt, hogy szerepel a Kisvárda kívánságlistáján.

Legfrissebb híreink