Nem sikerült jól a Honvéd főpróbája

A hosszabbításban dőlt el a meccs.

Forrás: honvedfc.hu

A HONVÉD BESZÁMOLÓJA:

,,Küzdelmes mérkőzést vívott a győri hőségben a Honvéd az Ostravával

„Gyerünk, srácok! Gyerünk már!” – biztatta hangosan a társakat Batik Bence, miközben a tenyerét is összecsapta, hogy még jobban motiválja a pályán lévőket. Védőnk a második félidő derekán folyamadott ehhez a megoldáshoz, hogy még nagyobb iramra, még jobb játékra sarkallja a csapatát a Banik Ostrava elleni mérkőzésen.

A labdabirtoklás tekintetében addig se álltunk rosszul, de hiába volt nálunk többet a labda és hiába adogattunk esetleg mezőnyben szépen, komoly helyzetek terén ez nem mutatkozott meg. Bár az is igaz, hogy eközben – egy kapufát leszámítva – a védelmünk is állta a sarat, szóval az első félidő úgy ért véget, hogy a kapusoknak alig akadt feladatuk. Igaz, a hatalmas hőségben derekasan küzdöttek a felek, mondjuk azt nehéz volt eldönteni, hogy a pályán, sprintelés közben, vagy a kispadot szaunává alakító plexi alatt izzadtak-e jobban a srácok.

A félidőt egyébként keretbe foglaltuk, hiszen Ugrai Roland lövésével indult és Gazdag Dániel próbálkozásával zárult a játékrészt, előbbinél a kapus védett, utóbbinál pedig a léc fellett ment el válogatott középpályásunk emelése.

A térfélcserét követően néhány centivel a nap is lentebb kúszott, igaz, a hőérzeten ez nem sokat javított, a kedvünkön pedig rontott, hogy az ötvenedik percben az Ostrava megszerezte a vezetést – nem véletlenül próbálta még nagyobb tempóra sarkallni a társakat néhány perccel később Batik Bence.

A csapat pedig nem is adta fel, előbb Gazdag emelését jegyezhettük fel a helyzetek rubrikába, majd a tömeges vendégcserék után Tomás Tujvelre és Baráth Botondra volt szükség, hogy ne nőjjön kettőre a Honvéd hátránya, majd érkezett az Ugrai, Gazdag duó. Előbbi rávezette a labdát védőjére, s amikor mindenki cselre, vagy lövésre számított volna, finoman a balján robogó társa elé talált, aki – lassan már tőle szokásos módon – a kapus felett ívelt a hálóba.

A hátralevő negyedórában ismét mi támadtunk többet, lövésekkel is próbálkoztunk, az utolsó másodpercekben azonban Kaloc elé került a labda, ő pedig megszerezte a győztes gólt.

A főpróba tehát nem sikerült eredményesre – igaz, biztató jeleket is láttunk a javítandó elemek mellett –, de ahogy szokás mondani, a rossz főpróbát sikeres előadás követi.

Mondjuk augusztus 16-án, Felcsúton."

BUDAPEST HONVÉD FC–BANÍK OSTRAVA (CSEH) 1–2 (0–0)
Győr, ETO-park, zárt kapuk mögött. V: Dombi
BP. HONVÉD: Tujvel – Mezghrani, Batik, Baráth, Tamás – Gazdag, Hidi (Kamber, 75.), Zsótér (Bocskay, 88.), Kesztyűs (Cipf, 75.) – Moutari (Gale, 57.), Ugrai (Lanzafame, 81.)
G: Gazdag (74.), ill. Potocny (50.), Kaloc (92.)

Legfrissebb híreink