nb1.hu

Nego vs. Szolnoki

Van miért törleszteni.

A Vidi szinte komolyabb nyomás nélkül léphet pályára a Puskás Akadémia ellen, hiszen a bajnoki címről a Fradi elleni vereséget követően lemondhattak. Ellenben a Felcsútiak vállát komolyan nyomhatja a tét, hiszen egy vereség ismét a szakadék széléra sodorhatja a kiesés elől menekülő klubot. A mérkőzés előtt a Vidi vasembere, Loic Nego, aki a számítások szerint a legtöbb percet töltötte pályán tétmeccseken a mezőnyből, illetve az évekig Székesfehérváron játszó Szolnoki Roland mérlegelt.
 
– Természetesen csalódottak vagyunk amiatt, hogy néhány fordulóval a bajnokság vége előtt már nincs reális esélyünk arra, hogy megvédjük a bajnoki címünket – kezdte klubja honlapjának Nego. – Sajnos szezon közben értékes pontokat vesztettünk olyan csapatok ellen, ahol a papírforma szerint nekünk kellett volna nyerni. Ilyen csapat például a Puskás Akadémia is, akik ellen két meccsen egy pontot sem sikerült szereznünk ebben a bajnokságban. Van tehát bőven törleszteni valónk velük szemben, úgyhogy emiatt is roppant motiváltan készülünk a szombat délutáni meccsre. Annak azonban nagyon örülök, hogy bejutottunk a kupadöntőbe, és ha sikerülne elhódítanunk a Magyar Kupát egy hónap múlva, akkor mindent figyelembe véve elégedett lennék ezzel a szezonnal. Olvastam egyébként én is azt a statisztikai cikket, melyben leírták, hogy a 2018/2019-es idényben én játszottam Magyarországon a legtöbb tétmeccset. Mindenképp köszönetet kell mondanom a Vidi orvosi stábjának, akik egész évben rengeteget dolgoztak azért, hogy bírjam fizikálisan a terhelést. Nagyszerű munkát végeztek, hiszen a sérülések elkerültek, és minden meccsre sikerült száz százalékos állapotban kifutnom a pályára. Ez pedig nélkülük nem lett volna lehetséges.
 
Hasonló szellemben beszélt Szolnoki is, akinek szavait tökéletesen támasztják alá a Nego által elmondottak.
 
– Az egyből az első meccsünk volt egy rövid felkészülés után. Talán azzal tudtuk meglepni őket, hogy majdnem csak kilencven percig pressing alá helyeztük őket. Erre szerintem nagyon nem voltak felkészülve – kezdte a tavaszi 3-0-s diadal felelevenítésével a Puskás Akadémia játékosa. – Egyszer már bebizonyítottuk, hogy tudunk három gólt szerezni, nem feltétlen fogunk most is ennyit. A lényeg, hogy hozzuk le nullára a mérkőzést. Azt gondolom, gólt fogunk tudni szerezni, mert a csapatunkban is vannak nagyon jó támadók, akikben benne van a gól. Hétről hétre keményen dolgoznak, és talán valamikor a szerencse mellénk fog állni. Ugyanúgy készülnek, ugyanúgy a legerősebb csapattal futnak majd ki. Igaz, a Ferencvárostól kikaptak, de hét közben a kupában tovább jutottak, így biztosan ugyanolyan motiváltak lesznek. Amikor ott voltam mindenki ugyanúgy becsült, hiszen éveket töltöttem ott. Kicsit nagyobb a drukk ilyenkor, de igazából semmivel nem másabb, mint más ellen pályára lépni. Talán jobban ismerem a játékosokat, adott szituációba kicsit jobban kiismerem a játékos mit fog húzni. Az első sípszó után viszont levetkőzöm ezt a drukkot, és maximálisan a 90 percre koncentrálok.
 
Az biztosan látszik a két játékos nyilatkozatából is, hogy parázs hangulatú találkozóra lehet majd számítani, hiszen míg egyik csapatot a bentmaradásért folytatott harc tüzeli, addig a másik revansot venne azok miatt az ellopott pontok miatt, amik fontosak lettek volna a címvédéshez.
 
Tabella a linkre kattintva elérhető.
Megosztás:
Kapcsolódó hírek