MTK: kirúgták a vezetőedzőt, aki teljesen ledöbbent - reakció

Az ideiglenes utódja is megvan.

Forrás: mtkbudapest.hu

AZ MTK KÖZLEMÉNYE:

"Távozik posztjáról Giovanni Costantino. Felnőtt csapatunk irányítását megbízott vezetőedzőként Teodoru Vaszilisz veszi át. 

Giovanni Costantinónak további edzői karrierjéhez sok sikert kívánunk!"


Az MTK-hoz nyáron érkező, korábban a magyar válogatottnál Marco Rossi segítőjeként dolgozó Costantino - akinek irányítása alatt a budapestiek nyolc bajnokiból egy döntetlen mellett hármat megnyertek és négyet elveszítettek - az nso.hu-nak nyilatkozott a döntéssel kapcsolatban, ezt idézzük.

"Nem tudom, mi történt. Reggel csörgött a telefonom, szóltak, hogy menjek ki a stadionba, majd amikor leültem az asztalhoz, Polyák Balázs sportigazgató közölte, hogy az elnök úgy döntött, mással képzeli el a jövőt... Nem különösebben magyarázták meg a lépést. Nem tagadom, nagy meglepetés volt a számomra, hiszen eszembe sem jutott, hogy kirúghatnak. Három pontra vagyunk a dobogótól, négyre a kieső helyen álló Gyirmóttól, márpedig a cél a biztos bennmaradás volt. Egy hete a Mezőkövesdet hazai pályán győztük le, most hétvégén a Zalaegerszeg otthonában ugyan kikaptunk, de izgalmas mérkőzést játszottunk, egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet. A hétvégi találkozón hét olyan futballistát küldtem pályára, akik kétezer után születtek, a statisztikák alapján pedig a Ferencváros és a MOL Fehérvár után mi birtokoltuk a legtöbbet a labdát a mezőnyben. Ez igenis nagy dolog. Élvezetes futballt akartam megvalósítani. A délelőtti megbeszélésen nem vitatkoztunk, nem emeltük fel a hangunkat, tudomásul vettem, hogy az elnök mással képzeli el a jövőt. Ültem a helyemen, és nem jutottam szóhoz. Egyelőre túl friss a dolog, nem tudom, mihez kezdek. Most pihenek egyet, aztán meglátjuk...”

Costantino nevéhez fűződik egyébként a 2021/22-es NB I-es szezon első edzőváltása. 

Legfrissebb híreink