MOL Fehérvár: szerb válogatott játékossal állapodtak meg

Hivatalos bejelentés.

Forrás: molfehervarfc.hu

Emil Rockov a MOL Fehérvár együttesében folytatja a pályafutását. Az nb1.hu már kedden jelezte, hogy a szerb hálóőr felkeltette a fehérváriak érdeklődését.

2 millió eurót érő szerb kapust igazolhat a Vidi - NB1.hu

 

A MOL Fehérvár közleménye:

"Emil Rockov 1995. január 27-én született Újvidéken. Kilencéves korában a Bolesnikov Akadémián kezdett el futballozni, majd 2006-ban a Vojvodina utánpótlásába igazolt. 18 éves korában írta alá első profi szerződését a Vojvodinával, az első időszakban azonban klubja előbb a Sloga Temerin csapatának, majd a Proleter Novi Sad-nak adta kölcsön. 2016-ban utóbbi klub szabadon le is igazolta, azonban egy évvel később, a 2016-2017-es téli átigazolási időszakban, szintén szabadon igazolható játékosként visszatért az FK Vojvodina együtteséhez. 

A szerb és magyar útlevéllel is rendelkező kapus az elmúlt három és fél évben 114 szerb élvonalbeli bajnokin, 11 Szerb Kupameccsen és 2 EL-selejtezőmeccsen védte a Vojvodina kapuját. Idén júniusban csapatával megnyerte a Szerb Kupát, miután a júniusi döntőben büntetőkkel 6-4-re legyőzték a Partizan Belgrádot. A InStat értékek alapján a Vojvodina legjobb játékosa volt a kupadöntőn.

Az eddigi 114 szerb élvonalbeli mérkőzéséből 45 találkozót hozott le kapott gól nélkül Emil Rockov, aki tavaly ősszel a szerb válogatottban is bemutatkozott egy Paraguay elleni 1:0-ás győztes meccsen.

"Ha valahol jó teljesítményről beszélhetünk az elmúlt évek kapcsán, vagy akár az elmúlt szezont figyelembe véve, akkor az Kovácsik Ádám teljesítménye, valamint a kapusaink által elvégzett munka, hiszen Kovács Dániel és Gundel-Takács Bence is nagyszerűen dolgozott. Kapusaink amikor lehetőséget kaptak - Bence az NB III-ban, Dani pedig a kupában vagy épp a bajnokságban - bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Gundel-Takács Bence a saját fejlődése érdekében magasabb szinten fog védeni a következő szezonban, kölcsön fogjuk őt adni. Emil Rockov olyan minőséget képvisel és olyan mentalitással rendelkezik, hogy biztos vagyok abban, hogy kapusainkat még jobb munkára fogja sarkalni. Az ő érkezésével tovább tudjuk emelni az egyébként magasan levő nívót" - fogalmazott sportigazgatónk, Kovács Zoltán.

"Nagyon boldog vagyok, hogy a Vidi játékosa lehetek! Tudom, hogy egy nagy klubhoz érkeztem, ahol nagyon komoly célokért kell küzdenem. Az NB I-ben és a Magyar Kupában is aranyérmet akarok nyerni jövőre, idén pedig minél sikeresebb Európa Liga-szereplésben bízom. Azt megígérhetem a Vidi-szurkolóknak, hogy minden egyes meccsen a maximumot fogom nyújtani, amikor lehetőséget kapok" - mondta remek magyarsággal Emil Rockov."

FRISSÍTÉS:

18.48:

Belehúzott a MOL Fehérvár: a szerb kapus után brazil játékos érkezett - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink