Miriuta távozása: reagált a Kisvárda sportigazgatója!

Folytatódik a balhé. Nagyon súlyos dolgokat csinálhatott az edző.

Forrás: kisvardafc.hu

Révész Attila miatt távoztam - ezt mondta a Kisvárda NB I-es labdarúgó-csapatának múlt héten menesztett edzője, Miriuta László a román DIGI Sportnak. Korábban az nb1.hu is írt erről. Miriuta állítására, amely szerint a sportigazgató bejárt az öltözőbe, ami miatt elmérgesedett közöttük a viszony a Kisvárda szakmai igazgatója a Reggeli Startban reagált péntek reggel.

 „Ebből egy szó sem igaz sajnos, nem is értem, hogy Laci miért mond ilyet. Megbeszéltük az elválás feltételeit, amely lehetett volna más is, ha ő ezt így gondolja, akkor örülök neki, hogy ő ilyen egyszerűen kezeli ezt a helyzetet…

 

Ha visszakanyarodok hozzá, azt olvastam, hogy bementem az öltözőbe és kiabáltam, miközben taktikai utasításokat adott. A szünetben valóban lementem, a folyosón volt, visszajött velem; Gosztonyi sérüléséről érdeklődtem, nem kiabáltam, ráadásul olvasom, hogy épp Grozavnak taktikai utasításokat adott – ez kicsit meglepő volt számomra, mert a többieknek sem tartott soha taktikai utasítást”. Sőt, a klubvezető szerint az öltözőben fejetlenség uralkodott:

„úgy telefonáltak bent a játékosok, mintha kártyapartin lennének”.

 

Miriuta sztorijára, miszerint e-mailen tartotta a kapcsolatot főnökével, Révész azt mondta: a játékosok látták, hogy amikor tudott, ott volt a pályán, nézte az edzéseket, kommunikált az edzővel, ráadásul a Mol Fehérvár elleni 3-0-s vereség után egy csapatesemény során felszabadult hangulatban még együtt is énekeltek. „Nem tudom, miért kell ilyen butaságokat mondani, de az ő szíve joga, ugyanakkor az ő szegénységi bizonyítványát állítja ki. Én tartom magam ahhoz a megállapodáshoz, amivel elváltunk, mert azért ez nem így indult.

Zárójelben teszem hozzá, hogy az igazi okokat nem fogom elmondani. Sokkal súlyosabb, sokkal etikátlanabb és a klubunk számára nagy kárt okozó cselekedetet tett, amit nem tudtunk tolerálni. A szerződésében egyértelműen benne volt és ennek alapján a felmondása teljesen indokolt volt, sőt, sokkal súlyosabb attól, minthogy felmondjunk. Nem teregetem ki, ezt azért engedem meg magamnak, mert ő is egy olyan utat választott, amely nem volt indokolt. Ha később azt gondolja, akkor a bizonyítékokat, illetve azt, amit csinált, el tudom mondani”.

 

Miriuta László négy hónappal kinevezése után távozott a Kisvárdától, az őszi szezon végéig a Dajka László, Kocsis János edzőpáros vette át az NB I-ben 6. helyen álló csapat irányítását.

 

ELŐZMÉNYEK:

A román Digi Sportnak adott hosszabb nyilatkozatot Miriuta László. A Kisvárdáról négy hónapnyi munka után nemrég távozó tréner arról beszélt, miért kellett elköszönnie a klubtól.

"Olyan dolog miatt kellett távoznom, ami Romániában sosem fordult elő velem. Az Újpest elleni bajnoki szünetében éppen instrukciókat adtam Grozavnak, amikor észrevettem, hogy valaki ordibál az öltözőben. A tulajdonos úr volt az, az egyik játékossal mérgelődött.

Megkérdeztem tőle, hogy pénzt hozott a játékosoknak, vagy miért van itt? Megkértem, hogy hagyja el az öltözőt, mert rajtam, a stábon és a játékosokon kívül senkinek nincs ott keresnivalója.

 

Azt felelte, hogy “rendben”, majd onnantól kezdve csak emailekben kommunikáltunk.

Az utolsó meccsemen biztonsági őrt állíttattam az öltöző elé, és mondtam, hogy senki nem jöhet be.

 

Másnap felhívott a tulajdonos, hogy nem folytatjuk a közös munkát" - idézte a 24.hu Miriuta szavait, utalva arra, hogy korántsem volt felhőtlen a viszonya Révész Attila sportigazgatóval. 

Legfrissebb híreink