Meglepetés: külföldit figyel a Vasas?

Az alapelv betartható maradhatna.

Forrás: PFC Kapaz/Facebook

Az azerisport.com értesülései szerint Nicat Süleymanov felkelthette a Vasas érdeklődését. A cikkből kiderül, hogy az angyalföldiek mellett a horvát Hrvatski Dragovoljac együttese is figyelheti a 23 éves középpályást. Érdekesség, hogy Süleymanov az azeri U21-es válogatottban korábban két mérkőzésen is szóhoz jutott.

Süleymanov a mostani idényben az azeri Kapaz keretének volt a tagja, de csak egy kupameccsen jutott szóhoz. A Transfermarkt szerint a Kapaznál június végén lejár a szerződése.

111-летний клуб заинтересовался хавбеком Кяпаза

 

A hír abból a szempontból érdekes, hogy a Vasas sportigazgatója, Nagy Miklós korábban azt mondta a Nemzeti Sportnak, nem terveznek külföldit igazolni. Íme az interjú fontos részlete:

"- A Vasast támogató OTP Bank részéről Csányi Sándor – aki ugye az MLSZ elnöke is – korábban úgy fogalmazott, a pénzintézet addig szponzorálja a csapatot, amíg nem játszik légiós az együttesben. Terveznek külföldi játékost szerződtetni az NB I-re?

– Valóban elhangzott egy ilyen kijelentés, és ezt is szem előtt tartjuk, mert abban bízunk, hogy a következő idényben is az OTP lesz a főtámogatónk. Azt már megtanultam az életben, különösen a futballban, soha ne mondd, hogy soha, de azt mondhatom, bár figyeljük a piacot, nem tervezünk külföldi játékosokat szerződtetni és az egészen biztos, hogy a Vasas nem lesz a pályafutásuk végén járó légiósok parkolóhelye. A célunk az úgynevezett „fiatalszabály” és a magyar játékosok szerepeltetésére vonatkozó MLSZ-ajánlás betartása is."

Azt érdemes megjegyezni, ha esetleg igaznak bizonyul az azerisport.com értesülése, vagyis valóban a Vasasban folytatja a pályafutását Süleymanov, attól még betartható lenne a magyar fiatalokra vonatkozó ajánlás. 
 

Legfrissebb híreink