Licenc: döntöttek a DVTK, a Haladás és a Kövesd sorsáról

Minden kérdés eldőlt - íme, a lista!

Forrás:

Az MLSZ elsőfokú licencadó bizottsága április végi ülésén három klubnak, a DVTK-nak, a Haladásnak, a Mezőkövesdnek és a Vasasnak nem adta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, egyben május 3-ig adott határidőt a hiánypótlásra, s jelezte, május 8-i ülésén dönt a hiánypótlás sikerességéről. A mai ülés után a következőket jelentették és jelentik a klubok és a szövetség.
 
HALADÁS
 
„A Magyar Labdarúgó Szövetség licencadó bizottsága másodfokon megadta a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának az NB I-es klublicencet.
 
Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága április 24-i ülésén a Mezőkövesd és a Diósgyőri VTK mellett a Szombathelyi Haladásnak sem adta meg a 2019/2020-as bajnoki szezonra szóló NB I-es klublicencet. Hiánypótlásra április 25-től május 3-ig, azaz múlt pénteken éjfélig volt lehetőségük a kluboknak. A vasiak a megadott határidőig be is adták az első fokon hiányzó dokumentumokat. A grémium pedig szerda délutáni ülésén már megadta az NB I-es licencet a szombathelyiek számára – a zöld-fehérek mellett másodszorra a Mezőkövesd és a Diósgyőr is megkapta a licencet. A sereghajtó Haladás két fordulóval a bajnokság befejezése előtt két fordulóval öt pontra áll a bentmaradást jelentő tizedik helyről. Természetesen az NB I-es licenc a másodosztályra is jó.”
 
DVTK
 

 

19.05: AZ MTI JELENTÉSE

 
Minden jelenlegi NB I-es klub rendelkezik már a következő idénybeli induláshoz szükséges első osztályú licenccel, ugyanis a Szombathelyi Haladás, a Mezőkövesd Zsóry FC és a Diósgyőri VTK kérelmét is elfogadta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elsőfokú licencadó bizottsága.
 
A három csapat közül a sereghajtó vasiak első osztályú licenchez jutottak, míg a másik két együttes nemzetközi licencet kapott.
 
Április végén első körben nyolc csapatnak adta meg a következő szezonra vonatkozó nemzetközi (UEFA) licencet az MLSZ illetékes testülete, míg a Kisvárda nemzeti első osztályú (NB I-es) licenchez jutott.
    
Az NB II-ben bajnok Zalaegerszeg ugyancsak rendelkezik a szükséges élvonalbeli engedéllyel, ahogy a második helyen álló Kaposvári Rákóczi is, amelynek a hátralevő két mérkőzésén egy pont megszerzése szükséges a feljutáshoz.
 
19.52: AZ MLSZ BEJELENTÉSE
 
 
Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága 2019. április 24-i, majd május 8-i ülésén elbírálta a 2019/20. évi nemzetközi (UEFA), nemzeti első osztályú (NB I-es) és nemzeti másodosztályú (NB II) licenckérelmeket. A Bizottság a sportszervezetek által benyújtott dokumentumok értékelését követően az alábbiakban részletezett döntéseket hozta meg.
 
Nemzetközi (UEFA) és nemzeti első osztályú (NB I-es) klublicencet kapott:
 
1. DEBRECENI VASUTAS SPORT CLUB FUTBALLSZERVEZŐ ZRT.
2. DIÓSGYŐR FUTBALL CLUB KFT.
3. FEHÉRVÁR FC SPORTSZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KFT.
4. FTC LABDARÚGÓ ZRT.
5. HONVÉD FUTBALL KLUB KFT.
6. MEZŐKÖVESD ZSÓRY FUTBALL CLUB KFT.
7. MTK BUDAPEST LABDARÚGÓ ZRT.
8.  PAKSI FUTBALL KLUB KFT.
9.  PUSKÁS FUTBALL KLUB KFT.
10. ÚJPEST 1885 FUTBALL KFT.
 
Nemzeti első osztályú (NB I-es) klublicencet kapott:
 
1. GYIRMÓT FC KFT.
2. KAPOSVÁRI LABDARÚGÓ KFT.
3. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FOOTBALL CLUB SZOLGÁLTATÓ KFT.
4. SZOMBATHELYI HALADÁS LABDARÚGÓ ÉS SPORTSZOLGÁLTATÓ KFT.
5. VÁRDA LABDARÚGÓ KFT.
6. VASAS FUTBALL CLUB KFT.
7. ZALAEGERSZEGI TE FOOTBALL CLUB ZRT.
 
Nemzeti másodosztályú (NB II-es) klublicencet kapott:
 
1. BALMAZÚJVÁROS SPORT KFT.
2. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE FUTBALL ZRT.
3. BFC SIÓFOK SPORTSZOLGÁLTATÓ KFT.
4. BSC 1924 FUTBALL KFT. (Budaörs)
5. BUDAFOKI MTE LABDARÚGÓ KFT.
6. CEVASPORT SPORTSZOLGÁLTATÓ ÉS SZERVEZŐ KFT. (Cegléd)
7. DOROGI FUTBALL SZOLGÁLTATÓ KFT.
8. DPASE SPORTSZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. (Dunaújváros)
9. ESMTK LABDARÚGÓ EGYLET SPORTSZOLGÁLTATÓ KFT.
10. ETO FUTBALL SPORTSZERVEZŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.
11. FC AJKA KFT.
12. FC CSÁKVÁR KFT.
13. JÁSZBERÉNYI FUTBALL CLUB
14. KAZINCBARCIKAI SPORT CLUB FC KFT.
15. MONORI SPORTEGYESÜLET
16. MTE 1904 KFT.
17. SOROKSÁR SPORT CLUB KFT.
18. SZEGED 2011 SPORTSZOLGÁLTATÓ, LABDARÚGÓ KFT.
19. SZENTLŐRINCI SPORTEGYESÜLET
20. SZOLNOKI MÁV FOOTBALL CLUB KFT.
21. TISZAKÉCSKEI LABDARÚGÓ CLUB SPORTSZERVEZŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.
22. VÁC FUTBALL CLUB KFT.
 
Az Elsőfokú Licencadó Bizottság döntése ellen a döntés kézhezvételétől számított nyolc napon belül lehet fellebbezést benyújtani, melyről döntést a Fellebbviteli Licencadó Bizottság hoz. A 2019/20-as bajnoki szezonra licencet kapott klubok végleges listáját az MLSZ legkésőbb 2019. május 31-ig köteles megküldeni az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) felé.
 
 

Legfrissebb híreink