Koronavírus: kirúgta az NB I egyik legjobbját a Kisvárda!

A két román játékos súlyos szabályt szegett meg.

Forrás: kisvardafc.hu

A Kisvárda váratlan közleménye:

"Csapattájékoztatót tartott kedden Révész Attila sportigazgató, amely után bejelentenivalója is akadt.

A klub azonnali hatállyal kezdeményezte Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlievici nyáron lejáró szerződésének felbontását.

 

„A két játékos nem tudott bekapcsolódni a tájékoztatóba, mert mint kiderült, szerdán engedély nélkül hazautaztak Romániába, amelynek a határai le vannak zárva – indokolta a fejleményeket Révész Attila. – Ezzel nemcsak a szigorú belső szabályaink, hanem az előírásokkal szemben is vétettek, kockáztatva a csapattársaik és a hozzátartozóik egészségét is. Keddre nem is érkeztek vissza, ha pedig visszajönnének a Magyarországétól fertőzöttebb területről, Romániából, akkor kéthetes karantén várna rájuk. Ebben a helyzetben, amikor nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra, az ő tettük elítélendő, az ezzel járó esetleges kockázatokat nem vállalhatjuk be. Az ő felelőtlenségük a biztonságra vonatkozó törekvéseinkkel éppen szembe mennek. Mindez súlyos szerződésszegésnek bizonyul, amit nem tudunk tolerálni. Ebben a helyzetben nem tehetünk különbséget játékos és játékos között, és a korábbiakban bármennyit is segített nekünk Gheorghe Grozav, ez a tette megengedhetetlen és megbocsáthatatlan. A játékos érdemeit nem vitatjuk el, köszönjük neki az eddigieket. Iasmin Latovlevici pedig nem jutott el odáig, hogy lehetőséghez jusson.”

Révész Attila hozzátette még, a keret többi játékosa egyértelműen és egyöntetűen fejezte ki szándékát, hogy minél előbb csapatedzéseken szeretnének részt venni és persze játszani. A nagy kérdés az, hogy ezekre mikor kerülhet sor..."

Mint ismeretes, a 7. helyen álló klubnál töltött bő egy esztendő alatt a 29 éves Grozav kulcsemberként az NB I egyik legjobbjává vált, 37 bajnokin 12 gólt szerzett, több hazai és külföldi klubbal is szóba hozták - így szabadon igazolható lesz. Latovlevici a téli átigazolási időszakban érkezett, nem lépett pályára az első csapatnál, romániai sajtóhírek szerint korábban már megegyezett a kolozsvári CFR-vel.

 

Legfrissebb híreink