Koronavírus: elmarad az Újpest-Kisvárda

Befolyásolja-e a bajnokság kezdetét? FRISSÍTVE

Forrás:

ÍME, AZ ÚJPEST HIVATALOS BEJELENTÉSE:

A Kisvárda elleni barátságos találkozó egészségügyi okok miatt hiúsult meg
Nem várt hírt kaptunk pár perce Kisvárdáról, sajnos az egyik játékosuknál COVID19 gyanúja merült fel, így természetesen a hatósági intézkedéseket figyelembe véve a találkozó elmarad (a meccs holnap, azaz szerdán 17 órakor kezdődött volna el a Szuszában - a szerk.)

A megváltott belépőket természetesen a Shopban a holnapi naptól (augusztus 5-től) visszaváltjuk, a kellemetlenségért szíves elnézéseteket kérjük.

A kisvárdai játékosnak és ezzel együtt az egész csapatnak és a stábnak is kitartást és jó egészséget kívánunk!”

 

Az nb1.hu megjegyzése: ha a gyanú beigazolódik, akkor kérdéses, milyen intézkedések lépnek életbe. A játékosnak karanténba kell vonulnia, de elméletileg a vele érintkezőknek is, méghozzá két hétre.

 

Persze, más lenne a helyzet, ha a többiek tesztje negatív lenne.

A Kisvárda az első fordulóban a Budafok vendége lesz/lenne, a találkozóra augusztus 17-én kerül/kerülne sor, ami 13 nap múlva lesz.

17.32: A KISVÁRDA BEJELENTÉSE

Elmarad a szerdára tervezett Újpest elleni edzőmérkőzésünk, amit csapatunk mondott le.

Egyik játékosunk koronavírus-tesztje ugyanis pozitív lett, ezért a járványügyi hatóság további intézkedéséig a szoros érintkezéseket el kell kerülnünk. Szerdán az illetékes hatóság tovább folytatja az eljárást, ennek megfelelően az aznapra kiírt Újpest elleni idegenbeli edzőmérkőzést le kellett mondanunk. Ugyanekkor a teljes csapat és annak környezete koronavírus-teszten esik át, amelyet pénteken is megismétlünk. Ezek eredményének függvénye lesz, hogy szombaton pályára léphetünk-e a Mezőkövesd ellen tervezett edzőmérkőzésen.

A vizsgálatok kedvezőtlen eredményének következtében a hatóság akár kéthetes karantént is elrendelhet, ez esetben az augusztus 17-i budafoki bajnoki rajtunk is veszélybe kerülhet.

Legfrissebb híreink