Koronavírus: a román sajtó megnevezett egy felcsútit

Lehet, hogy örülniük kellene inkább a kispestieknek. FRISSÍTVE!

Forrás:

A Pro Sport román honlap és a sportul.com is kiemelten foglalkozik az elmaradt Puskás Akadémia-Honvéd mérkőzéssel. Mint ismeretes, a klubok által tett hivatalos bejelentés szerint a felcsútiaknál volt pozitív koronavírus teszt, majd az MTI kicsit később jelezte, hogy forrásai szerint több játékos is érintett, míg az nb1.hu arról adott hírt kora délután, hogy 8-an lehetnek.

ULTIMA ORĂ | Echipa lui Alexandru Băluță, afectată de COVID-19! Unul dintre cei infectați ar fi chiar fotbalistul român - Prosport

Pandemia de COVID-19 a lovit echipa unde joacă Alexandru Băluță. Opt jucători de la formația Akademia Puskas sunt infectați cu noul coronavirus, iar mai multe teste nu au fost concludente și vor fi repetate. Pe această listă s-ar afla și Alexandru Băluță, susțin, „pe surse", câțiva jurnaliști maghiari, jucător proaspăt transferat la echipa din Ungaria.

A román honlapok leszögezik, hogy Alexandru Baluta szerepel a listán.

ULTIMA ORĂ | Echipa lui Alexandru Băluță, afectată de COVID-19! Unul dintre cei infectați ar fi chiar fotbalistul român

ProSport [16/08/2020] ULTIMA ORĂ | Echipa lui Alexandru Băluță, afectată de COVID-19! Unul dintre cei infectați ar fi chiar fotbalistul român Pandemia de COVID-19 a lovit echipa unde joacă Alexandru Băluță. Opt jucători de la formația Akademia Puskas sunt infectați cu noul coronavirus, iar mai multe teste nu au fost concludente și vor fi repetate.

Egyébként Svédországban is téma az eset, mivel a felcsútiak Hamarby IF ellen játszanának augusztus 27-én az Európa-ligában. 

Viszont, pozitív teszt esetén két hét karantén az előírás, így ha a további tesztek sem lesznek negatívak, akkor az érintetteknek két hétre karanténba kellene vonulniuk.

A románok jelezték, hogy a svéd hatóságok szerint a mérkőzés megrendezésre kerülhet a tervezett időpontban úgy, hogy a Puskás Akadémia olyan játékosokkal áll ki, akiknek negatív tesztjük Ez egyébként valószínű, hiszen az Atlético Madrid RB Leipzig elleni BL-meccse sem maradt el, hiába voltak pozitív esetek a madridiaknál.

Nemrég jeleztük, hogy Kun Gábor, a Honvéd ügyvezetője kissé kiakadt azon, hogy elmaradt a két gárda mérkőzése, mondván, így a kispestiek csak egy magyar bajnokival tudnak felkészülni az Inter Turku elleni szintén El-meccsre.

Ebben a szegmensben tényleg igaza van Kunnak, de az is igaz, hogy ebből a szempontból (sem) jött jól a felcsútiaknak sem az eset, akiknek egyelőre kérdéses, hogy a Kisvárda elleni, következő fordulóban esedékes bajnokijuk mikor kerül megrendezésre.

Egyébként a kispestieknek lehet, örülniük kellene, hogy nem volt ma meccsük a felcsútiak ellen, mert ha nem derülnek ki a pozitív esetek, akkor lehet, az ő játékosaik közül is elkapják páran ezt a fránya vírust, és akkor lehet, hogy ők sem játszhattak volna a következő bajnokin és az El-ben sem.

Baluta érintettségével kapcsolatban, hogy a román sajtó joggal nevezte-e meg mint pozitív tesztet produkálót, kérdéseket küldtünk el a Puskás Akadémia sajtóosztályának, ha kapunk választ arról is részletesen beszámolunk majd új cikkben úgy, hogy a témával kapcsolatos eddig összes cikkünkbe beleágyazzuk majd.

FRISSÍTÉS: HÉTFŐ, 9.46

Legfrissebb híreink