Koronavírus: a labdarúgók szervezete fontos leveleket írt az MLSZ-nek

Csányi Sándor is üzenetet kapott.

Forrás: dvsc.hu

Az nb1.hu korábban már beszámolt arról, hogy Davide Lanzafame és Holczer Ádám is azt kérte, hogy a koronavírus miatt szüneteljen az NB I. A Hivatásos Labdarúgók Szervezete két levelet is írt a Magyar Labdarúgó Szövetségnek. A HLSZ tagjai azt szorgalmazzák, hogy az MLSZ vezetői sürgősen hozzák meg a szükséges intézkedéseket. 

Koronavírus: Lanzafame után újabb játékos kéri a bajnokság felfüggesztését - videó - NB1.hu

 

Íme a két levél, amelyet változtatás nélkül közlünk:

"Dr. Vági Márton főtitkár úr
részére

Tisztelt Főtitkár Úr!

Napjaink sajnálatos eseményei előrelátást és felelősségteljes döntéseket követelnek. Sok más terület mellett foglalkoznunk kell a hivatásos játékosokat érintő körülményekkel és azok lehetséges következményeinek felmérésével. A legfontosabb a játékosok – és persze valamennyiünk -  egészsége. Indokolt lehet átgondolni, milyen előkészületek, óvintézkedések szükségesek a biztonságos sportolás nem átlagos körülmények közötti feltételeinek megteremtéséhez. Több országban a kluboknál egészségügyi pontokat jelöltek ki, ahol ellenőrző teszteket lehet végezni. Érdemes lenne megvizsgálni ennek lehetőségét hazánkban is. A versenyeztetési, esetleges jogi és egyéb következmények természetesen sokadlagosak most, de adott időben foglalkozni kell velük. Jelezni szeretnénk, hogy amennyiben az MLSZ szükségét érzi, a HLSZ minden körülmények között kész mindenfajta együttműködésre, egyeztetésre, amelyet a rendkívüli helyzet megkíván.

Jó egészséget kívánok,

dr. Horváth Gábor
főtitkár”

Lanzafame beszüntetné a bajnokságot - NB1.hu

 

Ez pedig a második levél:

"Dr. Csányi Sándor elnök
dr. Vági Márton főtitkár
részére

Tisztelt Uraim!

A koronavírus miatti intézkedések betartása mindannyiunk érdeke. A legfontosabb az emberi élet, az egészség védelme a sportban is. Azzal, hogy az MLSZ zártkapus mérkőzések megrendezését rendelte el, nem foglalkozott a játékosok egészségének védelmével. Az UEFA legutóbbi körlevele szerint nem fegyelmi vétség, ha a klub a válogatott meccsekre nem engedi el a játékosokat vagy a játékosok nem mennek el.

A fentiek miatt a HLSZ Elnöksége, valamennyi Magyarországon játszó labdarúgó képviseletében kezdeményezzük, hogy a bajnokságok felfüggesztéséről szóló döntést haladéktalanul meghozni szíveskedjenek. A legtöbb, koronavírussal érintett országban elővigyázatosságból már felfüggesztették a versenyeket. Nyomatékosan kérjük, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően a játékosok életét, munkakörülményeiket befolyásoló döntéseikről kellő időben szíveskedjenek informálni minket annak érdekében, hogy tagjaink a megfelelő tájékoztatásban részesülhessenek.

Felhívjuk minden sportoló és sportvezető figyelmét, hogy vigyázzon magára és másokra!

A HLSZ Elnöksége nevében

dr. Horváth Gábor
főtitkár"

A HLSZ tájékoztatása szerint vasárnap estig nem érkezett válasz az MLSZ-től.

FRISSÍTÉS:

Hétfő, 12.14:

Koronavírus: Orbán Viktor bejelentése a magyar focit is érintheti - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink