Kisvárda-Kövesd: a bizalom és a múlt hátrahagyása

Az egyik csapat erősödött, a másik átalakult.

Forrás: kisvardafc.hu

Szombaton elkezdődik a futballtavasz, folytatódik a világ legfontosabb bajnoksága, az NB I. Az első találkozón az ötödik Kisvárda látja vendégül a 8. Mezőkövesdet.

Supka Attiláék január 4-én kezdte meg a felkészülést és összesen 3 edzőmeccset játszottak. Egyet az NB II-es Kazincbarcika ellen, amit 2-0-ra megnyertek, majd kettőt az ukrán első osztályú FK Minaj ellen, mind a két találkozó kisvárdai sikerrel végződött. Ám a felkészülési időszakokban nem ez foglalkoztatja a legtöbb embert, hanem az átigazolások. Így alakultak eddig a játékosmozgások Kisvárdán:

Távozók: Baranyai Ádám (Csákvár, szabadon igazolhatóként), Sztavrosz Cukalasz (görög, Nea Szalamisz – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Tonci Kukoc (horvát, szabadon igazolható), Roman Karaszjuk (ukrán, FK Ruh Lviv – Ukrajna), Lakatos Csaba (Kaposvári Rákóczi, szabadon igazolhatóként)

Kölcsönbe távozók: Zöldesi Illés (DVSC után DEAC)

Érkezők: Lazar Csirkovics (szerb, szabadon igazolhatóként, legutóbb Maccabi Netanya – Izrael), Janisz Karabeljov (bolgár, Szlavija Szófia – Bulgária), Matheus Leoni (brazil-olasz, PFK Arda Kardzsali – Bulgária)

Kölcsönbe érkezők: Ötvös Bence (Nyíregyháza Spartacus)

Pintér Attila csapata szintén január 4-én állt munkába és ugyanúgy 3 felkészülési meccset vívott. Az NB III-as Sajóbábony 12-0-ra ütötte ki a Kövesd, majd az NB II-es Dorogon 4-0-val gázolt át, ám a főpróba nem sikerült a DVTK ellen, ahol 3-2-re alulmaradt. Ami az átigazolásokat illeti, távozók nem voltak egyelőre, azonban az érkezők oldalán már számos név feltűnik.

Érkezők: Branimir Alekszics (szerb, decemberben érkezett szabadon igazolhatóként, legutóbb Szeged-Csanád GA), Barczi Dávid (novemberben érkezett szabadon igazolhatóként, legutóbb ZTE FC), Martin Chrien (szlovák, Benfica B – Portugália, szabadon igazolhatóként), Nodar Kavtaradze (orosz-grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia, szabadon igazolhatóként), Manuel Martic (osztrák, novemberben érkezett szabadon igazolhatóként, legutóbb Inter Zapresic – Horvátország)

 

Inter neveléssel erősíthet a Mezőkövesd - NB1.hu

 

 

Mint a fentiekből látszik, Kisvárdán jelentős változások voltak, míg Mezőkövesden inkább a meglévő keretet próbálták tovább erősíteni. A holnapi mérkőzés azért lesz kiemelten fontos, mert a Kisvárda egy győzelemmel felugorhat a harmadik helyre, míg a Kövesd beérheti a tabellán a holnapi ellenfelét. 

A meccs előtt Pintér Attila elmondta, hogy nem tekint a múltba, annak ellenéra, hogy a Várda az elmúlt 5 meccsén nyeretlen maradt, kemény meccsre számít, míg Supka Attila nagyon bízik az új igazolásokban.
Amint olvasható, az izgalmak garantáltak, kezdés 14.30-kor.

Legfrissebb híreink