Kisvárda-Fradi: Supka döntése miatt sem lett bajnok a Fradi

A játékvezető ítélete is nagy jelentőséggel bírt.

Forrás: FTC/Facebook

KISVÁRDA-FERENCVÁROS 0-0

Vajon az újabb bajnoki címet jelentő "meccslabdáját" kihasználja-e a Fradi? Ez volt a mérkőzés előtt a leglényegesebb kérdés. A zöld-fehéreknek a 32. bajnoki elsőséghez győzniük kellett volna a Kisvárda ellen. Egyébként Supka Attila azt nyilatkozta az összecsapás előtt, hogy nagyon nem szeretné, ha az FTC ellenük ünnepelne. A Várda edzőjének óhaja teljesült is.

Az első félidőben az látszódott, hogy a hazaiak nem fogják tálcán kínálni Szerhij Rebrov együttesének a három pontot. Sőt, a két kapus közül Bogdán Ádámnak akadt több dolga, bár azt meg kell jegyezni, hogy sem neki, sem Dombónak nem kellett óriási bravúrt bemutatnia. Az első félidőben Himics könnyen két sárgát kaphatott volna, de a játékvezető megkegyelmezett neki. Játékosát a jelenet után Supka Attila lecserélte, így a várdaiak megúszták, hogy emberhátrányba kerüljenek. 

Rebrov a szünetben Sigér Dávid helyett Tokmacot küldte a pályára, ezzel próbálta felrázni csapata támadójátékát. A szünet után sem igazán találta a fogást a listavezető az ellenfelén. Sőt, a Várda bevette a debütáló Bogdán kapuját, de Pintér nem adta meg Jelena gólját. 

Így most a Fradi sorsa a Puskás Akadémia kezébe került, hiszen ha a felcsútiak nyernek az MTK ellen, még mindig nem lehet biztosnak mondani az FTC újabb bajnoki címét. 

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: BOGDÁN ÁDÁM

33 évesen debütálhatott az NB I-ben Bogdán Ádám, aki korábban a magyar válogatott mezét 20 alkalommal húzhatta magára. Persze azt nem szabad elfelejteni, hogy a kapus az utóbbi években légióskodott. Ugyan nem kapott szabályos gólt a premieren, de az öröme nem lehet felhőtlen a remi miatt. 

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMAI: HIMICS LECSERELÉSE

A kisvárdai játékos a 35. percben kapott sárgát, majd nem sokkal később Somáliával szemben szabálytalankodott úgy, hogy már láttunk ilyenért sárgát, de a játékvezető nem mutatta fel neki a második lapot. Supka Attila a jelenet után nem sokkal le is cserélte játékosát, mivel nem akart emberhátrányba kerülni. 

A KISVÁRDA MEG NEM ADOTT GÓLJA

Az 52. percben nehezebb helyzetbe kerülhetett volna a Ferencváros, ugyanis Leoni balról érkező szabadrúgása után Bogdán nem tudott tisztázni, így Jelena négy méterről a kapuba lőtt, de a játékvezető nem adta meg a gólt. Supka Attila nem igazán értette Pintér Csaba játékvezető döntését... Íme a videó a jelenetről:

JEGYZŐKÖNYV:

Kisvárda Master Good-Ferencvárosi TC 0-0
Várkerti Stadion, zárt kapus, v.:
Pintér
sárga lap: Himics (36.), Cirkovic (53.), Karabeljov (91.)
Kisvárda Master Good: Dombó - Hej, Kravcsenko, Cirkovic, Leoni - Melnyik, Karabeljov - Bumba (Kovácsréti, 92.), Zlicic (Viana, 66.), Camaj (Sassá, 66.) - Himics (Jelena, 43.)
Ferencvárosi TC: Bogdán - Wingo, Blazic, Dvali, Heister (Civic, 75.) - Somália (Vécsei, 89.), Sigér (Tokmac, a szünetben), Laidouni - Zubkov (Mak, 75.), Boli, Uzuni (Isael, 75.)

A KÖVETKETŐ FELADAT: 

A Ferencvárosra Derbi vár a következő fordulóban, Szerhij Rebrov csapata az Újpestet fogadja kedd este 20 órától. A Kisvárda az MTK otthonában vendégeskedik, a mérkőzés szerdán 15.15-kor kezdődik. 

Tabella a linkre kattintva érhető el

FRISSÍTÉS:

22.33:

Pintér nem sírdogál, Rebrov beszélgetni fog, Oenning duplázna - edzői reakciók - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink