Kispest: bejelentették a drasztikus változásokat

Méghozzá hivatalosan.

Forrás: honvedfc.hu

Tegnap este elsőként jeleztük, hogy nem csak Pisont István távozik a Honvéd kispadjáról, de Urbányi István is leváltják. A klub most hivatalosan is bejelentette a változásokat.

A HONVÉD BEJELENTÉSE URBÁNYI ISTVÁNRÓL:

,,Közös megegyezéssel bontott szerződést a Honvéd és a sportigazgató

Távozik a Budapest Honvéd FC együttesétől Urbányi István sportigazgató, miután közös megegyezéssel szerződést bontottunk a szakemberrel.

Urbányi István kritikus időszakban, a koronavírus első hulláma alatt, 2020 áprilisában érkezett Kispestre, és fontos szerepe volt abban, hogy a Budapest Honvéd a klub történetében nyolcadik alkalommal hódította el a Magyar Kupát, míg a bajnokságban az ötödik helyen zárt az együttes. Urbányi István nevéhez fűződik a „Felnőttprogram” létrehozása, ennek kidolgozása tovább javította a Magyar Futball Akadémiáról kikerülő fiatalok integrálását a felnőttfutballba.

Urbányi Istvánnak köszönjük a munkáját, további pályafutásához sok sikert kívánunk!"

A HONVÉD BEJELENTÉSE PISONT ISTVÁNRÓL:

,,A szakember munkájára a klub számít a jövőben is

Közös megegyezéssel távozik a Budapest Honvéd FC vezetőedzői posztjáról Pisont István a Budafok elleni vereséget követően.

Pisont István először tavasszal vette át a Honvéd irányítását, kupagyőzelemre vezette az együttest, amely a bajnokságban az ötödik helyen végzett. A most futó szezonban 2020 decemberétől ismét vezetőedzőként segítette a kispesti klubot. Ebben az időszakban 3-3 győzelmet, döntetlent és vereséget könyvelhetett el az együttes, amely a III. Kerületi TVE búcsúztatásával bejutott a MOL Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé.

Pisont István elmondta, hogy örült volna, ha tovább tart a közös munka az NB I-es csapattal, de az egyéni ambícióknál mindig is sokkal fontosabb volt számára a Honvéd. Az 50 esztendős szakember a jövőben is a klub kötelékében marad.

Pisont Istvánnak köszönjük, amit a Honvédért tett!"

FRISSÍTÉS, 15.48:

 

Bejelentette a Honvéd az új vezetőedzőjét - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink