„Kémkedés” után: tovább szárnyal a Mezőkövesd – reakciók

A DVTK nehéz napja, Kuttor üzent a miskolciaknak.

Forrás:

Mint ismeretes, a DVTK szakmai vezetője, Fernando Fernández kémkedéssel vádolta meg a mezőkövesdieket, mondván, a matyőföldiek kémeket küldtek a pénteki edzésükre. A Kövesd szakmai igazgatója, Tóth László egész egyszerűen visszautasította a vádakat, sőt, átigazolás miatt, még picit be is szólt a miskolciaknak.

A Kövesd, a nem mindennapi előzmények után, 3-0-ra nyerte a megyei rangadót, így továbbra is hibátlan. A DVTK három zakót tud felmutatni egy győzelem mellett.


Fernando Fernández: (DVTK): „Nehéz napon vagyunk túl, 0-3 után nem is lehet mást mondani.
Az első félidőben döntetlen-szagú meccset játszottunk, nekünk megvolt az esélyünk a gólszerzésre, de nem lőttük be a ziccert. A második játékrészben a kövesdiek megrúgták az első góljukat, majd sok helyzetükből hármat értékesítettek, erre mondják, hogy kivégeztek minket. Az első gól döntőnek bizonyult, lassan mentünk át támadásból védekezésbe, párharcot veszítettünk az oldalvonal mellett, majd középen is elvétettük az érkező embert. A Mezőkövesd rendkívül szervezett csapat, az előny birtokában már a saját játékukat tudták játszani. Tudtuk, hogy a vendégek sok játékost csoportosítanak a középpálya közepén, ezért mi próbáltuk széthúzni a mezőnyt a bal oldalon Korbéllyal, a jobbon pedig Shestakovval. A tömörülő védelem mögé akartunk kerülni, vagy gyors, védekezésből támadásba történő átmenettel megbontani azt (Prosser helyzete erre a jó példa). A második félidőben minőségi cseréket terveztem pályára küldeni (Hasani, Tabaković, Zsolnai), talán későn történt. Vendégeink jól kezdték a bajnokságot, egy jó csapat jó játékosokkal, jó edzővel, megérdemlik a gratulációt.”

Kuttor Attila (Mezőkövesd): „Nem volt egyszerű mérkőzés, az első félidőben kicsit tompábban játszottunk, hiába birtokoltuk többet a labdát. Ennek meglehetett volna a böjtje, de hál'Istennek nem lett. A második félidő alapján megérdemeltük a győzelmet, mert támadásban agresszívebbek lettünk, és persze nagyon kellett az első gól. Gratulálok a csapatomnak, hogy Diósgyőrben így futballozott és nyert. Sok sikert kívánok a továbbiakban a DVTK-nak!”

 

EMLÉKEZTETŐ

 

Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 0-3 (0-0)
Diósgyőr, 4853 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők:
Nagy D. (50.), Karnyicki (56.), Cseri (66.)
sárga lap: Ternován (24.), Ndzoumou (54.), illetve Vadnai (14.), Zvzivadze (72.)
Diósgyőr: Danilovic - Sesztakov, Ndzoumou, Karan, Vági - Tóth Ba. (Tabakovic, 58.), Márkvárt - Ternován (Hasani, 51.), Tajti (Szabó B., 80.), Korbély - Prosser
Mezőkövesd: Szappanos - Eperjesi, Neszterov, Katanec, Vadnai - Berecz, Karnyicki - Pekár (Molnár G., 81.), Cseri (Vajda, 72.), Nagy D. (Takács, 88.) - Zivzivadze

 

 

A mérkőzés elején a vendégek futballoztak fölényben, de így is a hazaiak előtt adódott kihagyhatatlannak tűnő helyzet: a 13. percben Prosser ugorhatott ki középen teljesen egyedül, lövése után azonban a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Ezt követően kiegyenlített játék zajlott a mezőnyben, voltak megindulások mindkét oldalon, de komoly helyzet nem alakult ki. A játékvezető a 28. percben ivószünetet rendelt el a meleg miatt, ezután pedig már nem tudtak felpörögni a csapatok, visszaesett az iram.
  

 

 

A szünet után Nagy Dániel erős és pontos fejesével gyorsan vezetést szerzett a Mezőkövesd, majd bő öt perc múlva egy jó helyzetfelismerés eredményeként ismét gólt szerzett Karnyicki jóvoltából, ezzel pedig gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést. Pláne úgy, hogy Cseri a 65. percben nagyszerű szabadrúgásgóllal növelte az előnyt. A hazaiak a mérkőzés első negyedórájának végén nagy helyzetet hagytak, ki, hátrányba kerülve pedig nem volt esélyük jó eredmény elérésére. A vendégek szép gólokat szerezve megérdemelten győztek. A kövesdiek ezzel négy forduló után is százszázalékosak, ráadásul továbbra is jól megy nekik a DVTK ellen, amelyet az előző idényben kétszer legyőztek, egyszer pedig döntetlent játszottak vele. A Diósgyőr győzelemmel kezdte a szezont, de azóta háromszor kikapott.

 

Beszámoló a szombati meccsekről, gólvideókkal, tabellával a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink