Kecskemét-FTC: döntőnek bizonyult a hatperces rövidzárlat

Kihúzták a zöld-fehérek méregfogát.

Forrás: Kecskemét/Facebook


 
Kecskemét-Ferencváros 2-0 (2-0)
 

 
A MECCS KULCSMOMENTUMA: A TIZENEGYES
 
A második kecskeméti gól végleg eldöntötte a mérkőzést, bár a lehetőségei megvoltak a Fradinak, igazán nagy ziccere nem volt az enerváltan futballozó fővárosiaknak. A hazaiak bizonyították Európa-liga ide vagy oda, van biztos recept a Fradi ellen. 
 
 
A MECCS FŐSZEREPLŐJE: NAGY KRISZTIÁN
 
A hazaiak középpályása remekül futballozott, nem mellesleg két szép gólt is szerzett, mellyel csapata elsőként győzte le az FTC-t az új idényben.


 
A GÓLOK TÖRTÉNETE:
 
28. p: Nagy Krisztiánt ugratták ki, aki az FTC védői között kibújva alá pörgetve 10 méterről talált a kiérkező Dibusz kapujába. 1-0
 
34. p: Knoester szabálytalansága után, büntetőt kapott a Kecskemét. A labda mögé Nagy Krisztián állt, aki tűpontosan a kapufa segítségével gurított a kapu bal oldalába. A másik oldalra vetődő Dibusznak esélye sem volt a hárításra. 2-0
 
 
A KÖVETKEZŐ FELADAT:
 
Az NB I 10. fordulójában a Kecskemét a fővárosba utazik és Újpesten vendégeskedik, míg a Ferencváros hazai pályán fogadja a Debrecent.

 

JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Kecskeméti TE-Ferencvárosi TC 2-0 (2-0)

Kecskemét, Széktói Stadion, 2527 néző, v.: Karakó
gólszerző: Nagy K. (28., 34. - a másodikat 11-esből))
sárga lap: Vágó (43.), Tóth B. (69.), Zeke (70.), illetve Auzqui (31.), Knoester (34.), Nguen (70.), S. Mmaee (70.)
Kecskeméti TE: Varga Be. - Szalai G., Belényesi, Szabó A. - Zeke, Szuhodovszki (Szabó L., 71.), Vágó, Nagy K. (Sági, 89.), Rjasko - Banó-Szabó (Katona B., 78.), Tóth B. (Duranovic, 89.)
Ferencváros: Dibusz - Civic, Knoester, S. Mmaee, Wingo (Marquinhos, 76.) - Esiti (Traoré, 57.), Vécsei (Besic, 63.) - Nguen, Gojak (Zachariassen, a szünetben), Auzqui (R. Mmaee, 63.) - Boli

Az mti beszámolója:

Egy komolyabb FTC-helyzettől eltekintve eseménytelenül telt el az első negyedóra. A folyamatos, gyors játék kialakulását hátráltatta, hogy a pálya talaja felázott, emiatt mély volt, a passzoknál a labda gyakran lelassult. A várakozásnak megfelelően a Ferencváros játszott mezőnyfölényben, de a Kecskemét is eljutott ellenfele kapujáig és akkor veszélyesebb is volt. Még nem telt el fél óra, amikor vezetést szerzett a hazai csapat: egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Nagy Krisztián ugrott ki a labdával, és a kifutó Dubusz fölött higgadtan a kapuba emelt. Pár perccel később Knoester a 16-oson belül belekapaszkodott Tóthba, aki elesett, Karakó tizenegyest ítélt, Nagy pedig megduplázta góljainak számát.

Az utolsó perceket leszámítva tompán futballozott az első félidőben az FTC, nem helyezett nyomást a hazai csapatra, amely szervezetten védekezve és hatékony ellenakciókat vezetve került kétgólos előnybe. A fordulás után valamivel dinamikusabbá vált a Ferencváros, de nem tudta gyakran zavarba hozni a házigazdát, amely továbbra is koncentráltan, kevés hibával és önfeláldozón futballozott, és ha kellett, bravúrt mutatott be a kapus Varga Bence. A fővárosiak dolgát nehezítette, hogy a pálya talaja egyre rosszabbá vált. A kecskemétiek végül megérdemelten gyűjtötték be a három pontot az Európa-liga-mérkőzésre készülő, esélyesebb ellenfelükkel szemben.

 

Legfrissebb híreink