Kaposvár: soha ne add fel! -  ELEMZÉS

Akkor is a magyar foci egyik csodája a Rákóczi.

Forrás: Kaposvár: soha ne add fel! -  ELEMZÉS

2015 nyarára érkezett el az igazi mélypont, több évnyi, egyáltalán nem könnyű és sikertelen esztendő után.

A Rákóczinál úgy készültek, hogy a gárda nem kapja meg a szükséges engedélyeket ahhoz, hogy az NB III-ban indulhasson, ezért a megye II-es szereplésre készültek a helyiek. Ám egy MLSZ-határozatra való hivatkozás segített abban, hogy a megye I-be induljon a gárda, de mint Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia. Az akadályt simán vette a Kaposvár, bajnok lett.

Az NB III-ra már Herczeg Erik lett a klub tulajdonosa, és megalapította a Rákóczi FC-t működtető Kaposvári Labdarúgó Kft-t, a gárda újoncként lett harmadik az NB III-ban.

2017 decemberében talán fennállása legjobb döntését hozta meg a Rákóczi vezetősége, mert a klub ikonját, a ZTE játékosaként magyar bajnoki címet szerzett Waltner Róbertet nevezték ki vezetőedzőnek, a gárda bajnok lett. És a lendület tovább tartott, a somogyiak a következő évben második helyen végeztek az NB II-ben (az Újpestet kiejtették a Magyar Kupából), így feljutottak az élvonalba.

Ahol jelenleg 3 nyert meccsel, azaz 9 szerzett ponttal úgy állnak az utolsó helyen, hogy a 10., már bentmaradó helyen telelő Paks 8 ponttal előzi meg.

Ha csak az NB I-es eredménysorból indulunk ki, nem szép dolog, de sokak által lenézhető és előre eltemethető a Rákóczi, ám ha ismerjük a csapat múltját, azt, hogy milyen anyagi- és egyéb lehetőségei vannak a gárdának a másik 11 csapathoz képest, akkor biztosan állíthatjuk, hogy a Kaposvár elmúlt évei csodaszámba mennek és minden elismerést megérdemelnek.

A Kaposvárt, 1-2 meccset leszámítva, egyetlen riválisa sem mosta le a pályáról, ami abból a szempontból is jó, hogy előreláthatólag nem lesznek továbbra sem előre lefutott meccsek a bajnokságban.

Arról sem elfeledkezve, hogy a Rákóczi kétszer megverte a Debrecent, az El-ben menetelő, címvédő és listavezető Ferencváros kétszer is csak egy góllal tudta megverni.

Ahhoz, hogy minél több és izgalmas meccs legyen az élvonalban, kell az, hogy a Kaposvár végig versenyben legyen a bentmaradásért.

Arról nem beszélve, hogy a csapat évek óta bizonyítja, hogy képes a csodák elérésére...

Legfrissebb híreink