Jótékonysági esport bajnokságon vesznek részt a magyar focisták

A futballélet nem áll meg.

Forrás:

Magyarországon, mint megannyi másik országban világszerte, szünetelnek a bajnokságok a koronavírus-járvány miatt. A labdarúgók többsége otthon tartózkodik, biztonságos környezetben és itt is készülnek a későbbi folytatásra. A futballélet azonban nem áll meg, csak másik környezetbe költözik.

Jótékonysági FIFA20 versenyt szervez a DVSC szerződtetett esportolója Molnár 'molnargabo' Gábor, NB I-es és NB II-es labdarúgók részvételével. A virtuális bajnokság nem csak az otthon töltött napok színesebbé tételét segítik, az 5000 forintos nevezési díjjal a Magyar Vöröskeresztet támogatják a résztvevők.

Molnár Gábor így nyilatkozott az NSO-nak:

„Rengeteg olyan labdarúgót ismerek, aki fifázik, így arra gondoltam, rendezhetnék nekik egy online FIFA-bajnokságot, jótékonysággal összekapcsolva. Jelenleg még a toborzás fázisában tartok, zajlik a mozgósítás, de már több mint ötvenen jelentkeztek. Az ötletet jól fogadták a labdarúgók, nagyon örülnek a kezdeményezésnek, mivel hiányzik számukra a versengés – erre lehetőségük lesz az online térben. Várhatóan hétfőn veszi kezdetét a bajnokság, Playstation 4-en és XBOX One-on játszhatnak majd a futballisták. Mindkét konzolnak lesz egy saját divíziója, így két győztest hirdetünk a torna végén.”

Eddig majdnem 40-en neveztek a kupára, az eddig ismert nevek Varga Kevin (DVSC), Banai Dávid (Újpest), Bobál Gergely (ZTE), Vernes Richárd (Vasas), Bognár István (MTK) és Gazdag Dániel (Budapest Honvéd).

A játszani vágyó futballisták március 22-ig adhatják le a nevezésüket, a tervek szerint 23-án veszi kezdetét a bajnokság. A mérkőzéseket Molnár Gábor a hivatalos Twitch csatornáján közvetíti majd.

 

molnargabo

Új légiós játékosok is csatlakoztak a jótékonysági Fifa bajnoksághoz... : Baráth Botond és Sallói Dániel az indulók között! Közben Dybala vírustesztje is pozitív lett, nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy vigyázzatok magatokra és ha lehet maradjatok otthon! Indul a stream Butra mesterrel: www.twitch.tv/molnargabor

Legfrissebb híreink