Jobbak Rebrovval, mint Dollal - interjú a Fradi kiválóságával

Nemzetközi kupaszereplés? Miért ne?

Forrás: MTI

 

A Ferencváros balhátvédje, a Németországban született, ám horvát állampolgársággal is rendelkező Marcel Heister 2018 nyarán csatlakozott az NB I idei bajnokcsapatához, azóta 29 bajnoki mellett hat kupamérkőzésen, valamint egy Európa-liga selejtezős összecsapáson kapott lehetőséget. Alig egyéves ittléte során a múlt szombaton máris egy felejthetetlen élménnyel gazdagodott.

 

Tavaly nyáron a Beitar Jeruzsálem csapatát hátrahagyva érkezett meg a Ferencvároshoz. Mondhatni jött, látott és győzött, hiszen azóta stabil csapattag és bajnok lett. Alighanem elégedett a váltással.

Abszolút!

 

Volt egy másik váltás is a nyáron, amellyel kapcsolatban érdekelne a véleménye. Miként élte meg, hogy néhány forduló után menesztették azt a Thomas Dollt, akinek a hívására a Ferencvárost választotta?

Amikor edzőváltás van egy csapat élén, az mindig egy kicsit új, egy kicsit furcsa szituáció. Engem Thomas Doll hívott ide, ezért kissé meglepett, hogy kevéssel a szezonrajt után elküldték. Szerhij Rebrovnál mindenki tiszta lappal, mondhatni a nulláról kezdett, viszont a vezetőedző azóta is rendszeresen számít rám, így azt gondolom, elégedett a munkámmal.

Jól kijönnek Szerhij Rebrovval?

Nagyon jól kijövünk egymással. Mi, játékosok sokat tanulhatunk egy olyan edzőtől, aki hasonlóan neves klubokban futballozott, mint Szerhij Rebrov. Szerintem határozottan fejlődött a csapat az ő irányítása alatt.

 

Hetekkel az idény vége előtt bebiztosították a bajnoki címet, így az utóbbi két mérkőzés már inkább az ünneplésről szólt. Ezek, az ünneplés pillanatai a legmaradandóbb élményei a Ferencváros futballistájaként?

A múlt szombati, Újpest elleni derbit azt hiszem, sosem fogom elfelejteni, hihetetlen hangulata volt a meccsnek! A második félévet az élről vártuk, mindenképpen az élen szerettük volna befejezni ezt a szezont, boldog vagyok, hogy végül sikerült.

A következő lépcsőfok a sikeres nemzetközi szereplés volna. Reális elvárás, sikerülhet odaérni valamelyik sorozat csoportkörébe?

Miért ne sikerülhetne? Nagyon jó csapatunk van, ráadásul egy profi klub és remek szurkolótábor áll mögöttünk. Futballról beszélünk, minden mérkőzés 0-0-ról indul, szóval bármi megtörténhet. Ez nem csak sablon – példaként felhozhatnám akár a szerda esti Bajnokok Ligája elődöntőt, az Ajax–Tottenham visszavágót is.

 

A selejtezőkig mindenesetre van még néhány hét, biztosan jut idő némi feltöltődésre is.

Nagyon hosszú volt ez a szezon, fizikailag és fejben is elfáradtunk, jó lesz egy kicsit kikapcsolódni, elvonatkoztatni a futballtól. Én magam ráadásul esküvőre készülök, hamarosan összeházasodunk a menyasszonyommal, így különösen váron a bajnoki szünetet.

 

Hatos Szabolcs

Legfrissebb híreink