Így erősítene a DVTK

3-5 éves tervről beszélt a sportigazgató.

A  Diósgyőr sportigazgatója, Tajti József az m4sport.hu-nak elmondta, a tavaly nyári csúszás miatt nem érte őket meglepetésként, hogy „zaklatottra” sikerült a szezon, amit összességében pozitívan értékel, hiszen az elsődleges célt sikerült megvalósítaniuk. A szakember emellett a klubvezetés által képviselt filozófiáról is beszélt és azt is elárulta, eredményességet tekintve a következő idényre már egy fokkal magasabbak az elvárások a csapattal szemben.
 
"Egy három-öt éves tervet tettem le a klub elé. Ebben olyan célok szerepelnek, hogy három éven belül a csapat harminc, öt éven belül pedig az ötven százalékát saját nevelésű játékosok alkossák. Ezek ugyanolyan komoly célok, mint arról beszélni, hogy ötödikek vagy hatodikak szeretnénk lenni. Ettől függetlenül természetesen eredményességi cél is ki van tűzve. Ehhez megvannak azok a posztok, ahol szeretnénk erősíteni, valamint az akadémiánkról öt 19 év alatti játékost is felhozunk és mind stabilan az első csapat keretéhez tartoznak majd."
 
A DVTK labdarúgói néhány hét szabadságot kaptak, az első két hétben teljes pihenés a "feladat", azt követően pedig a Dobos Attila erőnléti edző által összeállított program szerint egyénileg kezdenek készülni. A csapat június 20-án találkozik először, különböző felmérésekkel indul a felkészülés.

Legfrissebb híreink