Honvéd-ZTE: Nagy Dominik nyomában

Kemény löketekkel tesztelték a bal felsőt.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Honvéd-ZTE 2-2 (1-0)

Két téli, magyar igazolása közül sem Bőle Lukács, sem Nagy Dominik nem kapott helyett a Honvéd kezdőcsapatában (Nagy a keretbe sem lett nevezve, mint meccs közben megtudtuk, messze van még attól, hogy teljes értékű játékos legyen a sok kihagyás után)  míg a vendégeknél a legnevesebb téli szerzemény, Futács Márkó szintén a kispadon kezdett. Fontos megjegyezni, a nevezettek felkészülés közben csatlakoztak új csapataikhoz. Futács a szünetben, Bőle a hajrára lett becserélve.

Az őszére a Kispest nem lehet büszke, ha a gárda nem nyer december 23-án Budafokon, akkor kieső helyen telel. Az a győzelem viszont ahhoz is kellett, hogy a Bódog Tamás menesztése után a Honvéd élére akkor még átmenetileg kijelölt Pisont István maradjon a kispadon. Zalaegerszegen a nyáron kinevezett vezetőedző, Boér Gábor jó munkával tette le a névjegyét az élvonalban, azok után meg pláne, hogy 17 helyen változott a játékoskerete akkor.
 
A két csapat küzdött, harcolt, mindkettőnek volt lehetősége a győzelemre (és arra is, hogy kikapjon), ezért igazságos a döntetlen.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: BOUBACAR TRAORE

Boubacar Traore annyi utasítást kapott Pisont Istvántól és a társaktól is, hogy adja magát egy fontos kérdés: ha soha nem volt jó helyen és jó ütemben, miért maradt végig a pályán?

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA:

Amikor Szankovics és Gazdag csatázott a labdáért a meccs 4. gólja előtt, utóbbi elesett, a Honvéd 11-est kapott, amit a sértett értékesített… Az ítéleten és nem a végrehajtásán megy majd a vita 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

27. p.: Brutális góllal vezet a Honvéd! Szépéről kipattant Gazdag 16 méteres lövése, érkezett Hidi, aki 26 méterről, középről lőtte szanaszét a bal felső sarkot. 1-0!

66. p.: Kapushiba is kell a ZTE egyenlítéséhez. Tujvel ejtette ki a labdát Szántó 25 méteres szabadrúgása után, Zimonyi az ötösről középre játszott, ahol érkezett Szépe és közelről a kapuba lőtt. 1-1!

75. p.: Vezet a ZTE! Koszta lekészítése után Bedihez kerültba labda, aki előbb lefutotta Szendreit, majd 12 méterről, ballal lőtte szét a bal felső sarkot. 1-2!

77. p.:  Minimum véleményes 11-est kapott a Honvéd, hiszen előtte Traore tűnt szabálytalannak, utána pattant a labda Gazdag elé, aki Szankoviccsal csatázott és elesett. Gazdag magabiztosan lőtt a jobb sarokba. 2-2!

JEGYZŐKÖNYV:

Budapest Honvéd-ZTE FC 2-2 (1-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.:
Solymosi
gólszerzők: Hidi (27.), Gazdag (77., 11-esből), illetve Szépe (66.), Bedi (74.)
sárga lap: Kamber (26.), Batik (56.), Bőle (78.), Lovric (80.), illetve Szánthó (58.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Szendrei, Batik, Kamber, Lovric, Tamás - Hidi, Gazdag (Nagy G., 83. ), Zsótér (Bocskay, 64.) - Balogh (Bőle, 71. ), Traoré
ZTE FC: Demjén - Lesják, Szépe, Bobál - Favorov (Futács, a szünetben), Sankovic - Szánthó (Gergényi, 93.), Tajti, Bedi - Könyves (Babati, 55.), Zimonyi (Koszta, 71. )

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Honvéd a következő hétvégén a Vidi vendége lesz, míg a ZTE a Paksot fogadja.

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Edzői értékelések:

FRISSÍTÉS:

20.42:

Mikor lesz Futács, Bőle és Nagy Dominik teljes értékű? - reakciók - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink